Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de companie, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Una dintre soluțiile de vârf ale companiei, Bigstep Container Services, utilizează containere Docker pe servere bare metal pentru a rula sute de sarcini și aplicații independente pe aceleași mașini fizice. Serviciul oferă control asupra resurselor și capabilități de izolare a proceselor și a sistemelor de fișiere. Împreună, aceste funcționalități permit utilizatorilor să ruleze în mod securizat aplicații la fel ca pe mașini virtuale (VM), dar fără neajunsurile de performanță și securitate asociate acestora. Aplicațiile în containere rulează la aceeași performanță ca pe mașinile fizice.

Lucas Roh, CEO al BigStep.com

„Am descoperit în mediul de business din România un apetit în creștere pentru inovație și tehnologie de vârf. Bigstep își folosește resursele și experiența pentru a oferi companiilor din România, de la cele mici și mijlocii la organizații de tip enterprise, servicii de cloud de ultimă oră, la prețuri competitive și cu un suport logistic deplin. Am creat un portofoliu de servicii de infrastructură și aplicații care permite dezvoltarea accelerată în domenii aflate în creștere, de la Software-as-a-Service, la machine learning și IoT”, a declarat fondatorul și CEO-ul Bigstep, antreprenorul în serie Lucas Roh.

Bigstep își folosește resursele și experiența pentru a oferi companiilor din România, de la cele mici și mijlocii la organizații de tip enterprise, servicii de cloud de ultimă oră, la prețuri competitive și cu un suport logistic deplin

Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. Bigstep debutează astfel în România și își continuă cursul de dezvoltare după ce și-a dovedit calitatea de competitor redutabil în piețele occidentale.

Bigstep facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extensive de tehnologii de cloud. Servind o clientelă globală, Bigstep are data centere în Europa și Statele Unite ale Americii și birouri în București, Londra și Chicago.