Launchpad Start este un program de mentorat de o săptămână, dedicat startup-urilor aflate la început. Campus Residency oferă stagii de șase luni de muncă colaborativă și programe suport pentru startup-urile în creștere în Campusul Google din Varșovia.

„Prin aceste programe vrem să fim alături de antreprenorii din domeniul tehnologiei în toate stadiile de dezvoltare, de la start la creștere și expansiune globală”, a declarat Rafal Plutecki, directorul Campus Varșovia.

„Mentoratul este baza activităților derulate în cadrul programului Launchpad, întrucât credem că acest lucru poate face diferența între startup-urile care reușesc și cele care eșuează. Startup-urile au contact cu diferite echipe ale Google, mentori din companii de top din domeniul tehnologiei și acces la videoconferințe cu Silicon Valley pentru a găsi soluții pentru provocări la care trebuie să facă față și a crește”, a declarat Aleksandra Krainski Ben-Har, Google Developers Ecosystem Lead for CEE.

Launchpad Start - pentru startup-urile aflate la început

Launchpad Start este un training de o săptămână oferit de Google pentru startup-urile aflate la început, având ca teme de bază: strategie de produs și dezvoltarea afacerii, experiența utilizatorului și interfață, tehnologie și abilități pentru prezentări.

Obiectivul este de a-i învăța pe antreprenori tehnici de validare a produselor pe piață și de creștere a companiei. Startup-urile selectate vor avea parte de sesiuni de mentorat individuale cu grupuri de experți, precum și seminarii unde se vor cunoaște și vor discuta despre dezvoltare.

Pe 24 aprilie, startup-urile vor începe prima ediție a programului în Campusul Google din Varșovia. Vor participa 10 startup-uri și peste 50 de mentori. Programul nu implică nici un cost pentru invitați. Startup-urile interesate pot aplica aici până pe 2 aprilie.

Campus Residency, pentru startup-uri dezvoltate

Campus Residency este un program cu durată de șase luni, adresat startup-urilor dezvoltate din Europa Centrală și de Est. Acesta oferă echipelor posibilitatea de a lucra în spațiul colaborativ al Campusului Google din Varșovia, beneficiind de expertiză și mentorat din partea experților Campusului.

Campus Residency oferă programe de educație și pregătire dedicate și acces la rețeaua internațională Google for Entrepreneurs. Startup-urilor vor lucra gratuit în spațiul Campusului Google din Varșovia și vor fi parte din comunitatea lui.

Obiectivul programului este de a identifica cele mai importante provocări cărora startup-urile trebuie să le facă față pentru a se dezvolta rapid. Echipa Campusului Varșovia se va concentra pe sprijinirea startup-urilor selectate în vederea creșterii veniturilor, numărului de clienți și oportunităților internaționale.

Companiile interesate din zona Europei Centrale și de Est pot aplica folosind acest formular până la 11 aprilie. Primul grup de startup-uri selectate vor începe activitatea în cadrul programului în iunie.

Campus Varșovia

Google a lansat Campus Varșovia în noiembrie 2015. Campusul a ajuns la aproape 9000 de membri și a găzduit peste 560 de evenimente pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est. Programele Launchpad Start și Campus Residency se desfășoară la Campusul Varșovia și sunt deschise startup-urilor din Europa Centrală și de Est.