Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au detectat de cinci ori mai multe atacuri informatice care exploatează subiectul noului coronavirus de la o lună la alta, în timp ce detecțiile Google pentru spam au urcat cu 350% până la 240 de milioane de mesaje pe zi, cele mai multe mizând pe înșelătorii, șantaj sau clonarea unor brand-uri cunoscute pentru a face cât mai multe victime.
Explozia numărului de amenințări din mediul online a fost alimentată mai ales de tranziția bruscă dinspre munca de la birou înspre munca de acasă, granița între activitatea de serviciu și cea extraprofesională fiind dificil de trasat pentru cei care lucrează în regim work-from-home.
Asta a determinat infractorii informatici să se folosească de conturile personale sau de laptopurile de pe care lucrează angajații ca să găsescă portițe de acces către infrastructura companiilor.
„Misiunea noastră a fost mereu să protejăm viața digitală a utilizatorilor și să consumăm cât mai puține resurse pentru asta. De aceea, am mobilizat echipele pentru a duce produsul la un nou nivel și am lansat cea mai avansată și mai puternică soluție Bitdefender de până acum, care poate rula pe dispozitive fără ca oamenii să simtă vreun impact în timpul folosirii”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.
Suita de soluții de securitate Bitdefender a fost adaptată de către inginerii români noii normalități determinate de pandemie.
Printre noutăți se numără îmbunătățirea unor funcționalități deja existente precum cea legată de găsirea vulnerabilităților în dispozitivele din rețea.
Utilizatorii pot acum să găsească inclusiv erori de configurare care pot duce la scurgeri de date, dar și setări modificate eronat responsabile de slaba securitate a dispozitivului. În plus, interfața actualizată aduce o experiență unitară pe toate sistemele de operare folosite în mod uzual.