Platforma redirectioneaza.ro, realizată complet pro-bono de voluntarii Code for Romania, sprijină un număr total de 1.600 de ONG-uri în efortul de a colecta formulare 230 de la contribuabilii care aleg să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit.

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă pro-bono soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii, în domenii precum: sănătate, educație, mediu, grupuri vulnerabile, transparență și implicare civică.

Din 2018, anul lansării, prin platforma redirectioneaza.ro au fost completate în total peste 26.000 de formulare 230.

Doar de la începutul anului și până la 30 iunie, data limită până la care au putut fi depuse declarațiile, pe portalul redirectioneaza.ro au fost completate aproape 16.000 de formulare.

Ideea de bază a platformei a plecat de la necesitatea simplificării și optimizării procesului de colectare, dar și din nevoia unui centralizator al ONG-urilor, iar astăzi numără peste 1.600 de ONG-uri active, dintre care aproape 500 au fost înscrise anul acesta.

Voluntarii de la Code for Romania au realizat platforma redirectioneaza.ro pentru a veni în sprijinul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale în efortul de a colecta 3,5% din impozitul pe venit.