Laptopurile de gaming au devenit din ce în ce mai bune și anul 2021 este unul foarte bun pentru a îți achiziționa unul deoarece toți producătorii de laptopuri au adus pe modelele de anul acesta procesoare noi de la Intel și AMD sau plăci video noi de la Nvidia și AMD.

AMD a impresionat consumatorii și criticii cu procesoarele Ryzen seria 5000 deoarece aduc o performanță bună atât în jocuri, cât și în multitasking sau alte sarcini de creație și la un preț bun, iar seria RTX 3000 de la Nvidia aduce experiența de ray tracing.

Acestea fiind zise, trebuie să să ții cont și de ce vrei să faci cu un asemenea laptop. Ce fel de jocuri vrei să te joci? Ai de gând să-l folosești și pentru editare video sau randare grafică?

Ești un gamer casual și nu prea te interesează să fii cel mai bun în shootere sau să ai parte de cea mai bună grafică? Atunci ai putea să încerci un model cu o placă video din seria GTX (care nu are suport pentru ray tracing) și un ecran cu rată de refresh de 60 Hz. De exemplu, acest laptop Lenovo Ideapad. Are un procesor bun cu 8 nuclee și o placă video GTX 1650, însă doar 8 GB RAM, dar vestea bună este că poți face upgrade pe viitor.

Pe de altă parte, dacă te interesează jocul competitiv în titluri precum CS:GO, Valorant sau Fortnite atunci ar trebui să alegi un laptop cu un ecran cu o rată de refresh de cel puțin 120 Hz. Acest model de la Dell are aceeași placă video GTX 1650, însă un procesor Intel i5 și un ecran cu o rată de refresh de 120 Hz.

Cele mai bune laptop-uri de gaming - Black Friday 2021

În schimb, dacă ești serios în privința gamingului și vrei cele mai noi procesoare și plăci video atunci ar trebui să fii atent la următoarele laptop-uri.

Lenovo, Asus sau MSI au produse bune pentru acest an și depinde de tine ce preferi. Lenovo a actualizat gama Legion, iar Legion 5 Pro cu Ryzen 7 și placă video Nvidia RTX 3070 este un laptop cu un raport/calitate preț foarte bun. Acesta costă sub 10.000 de lei, iar în schimb primești un laptop performant, capabil să ruleze cu succes și cu ray tracing cele mai recente jocuri. Review-ul nostru pentru laptop îl găsești aici, iar dacă ai noroc poate îl găsești și pe stoc.

Dacă vrei „the best of the best” atunci poate ar fi cazul să te uiți la modelul MSI GE76 Raider 10UH. Acest model de laptop este cel mai performant laptop pe care l-am testat anul acesta și vine cu un procesor Intel i9 și o placă Nvidia RTX 3080 la 155 de wați. Mai multe despre ce poate oferi afli din review-ul nostru. Prețul este mare, dar primești ce e mai bun pe un laptop.

Următoarele două modele de laptop-uri de gaming pe care vi le recomandăm de Black Friday 2021 sunt de la Asus. Unul este mare și de tip desktop replacement, iar altul este mic și portabil, însă este ajutat de o placă video externă.

Asus ROG Strix Scar 17 G733 are procesor cu opt nuclee Ryzen 5900HX, 32 GB memorie RAM, o placă video de laptop Nvidia RTX 3080, un spațiu de stocare de 1TB sub forma unui SSD, o baterie uriașă de 90 W, Wi-Fi 6 și un ecran rapid. Se descurcă excelent în jocuri și review-ul îl poți vede aici. Și acesta este destul de greu de găsit prin magazine.

Ultimul laptop pe care vi-l recomandăm pentru anul acesta este unul pe care noi l-am asemănat lui Batman. Asus ROG Flow X13, un laptop foarte interesant deoarece aduce cele două lumi împreună - cea a ultraportibilități și cea a gamingului. Cu acest laptop poți merge liniștit la o cafenea și când te întorci acasă te poți juca cele mai noi jocuri la setări grafice înalte, ce-i drept cu ajutorul unei plăci video externe, ce se achiziționează separat. Review-ul nostru îl puteți vedea aici. Iar laptop-ul îl poți achiziționa de aici.

Dacă vrei să vezi ce produse au magazinele în oferta de Black Friday 2021 atunci poți intra aici. În acest articol am strâns toate ofertele celor mai importanți comercianți pentru ați fi mai ușor să faci alegerea corectă.