Black Friday este un moment în care comercianții online și nu numai din România se întrec să ofere reduceri interesante. E un moment în care le recomandăm consumatorilor care sunt și cititori start-up.ro să fie atenți la ce cumpără, să se documenteze și să nu achiziționeze doar de dragul unei reduceri.

Din acest motiv anul acesta vrem să vă facem câteva recomandări pe domenii pe care să le folosiți dacă doriți să achiziționați produse. Astăzi încep cu recomandările mele pentru telefoane ce pot fi achiziționate de un business mic din România sau de către cei care vor telefoane de familie relativ ieftine.

Black Friday - cele mai bune telefoane la preț bun

Recomandare de Black Friday - Oppo Reno8

Oppo Reno8 este fratele mai mic al lui Reno8 Pro și este un telefon care poate fi folosit de echipe de vânzări, de angajați din middle management, dar și de către cei care nu vor să cheltuiască peste 3.000 de lei pentru un terminal.

De ce îl recomand pentru Black Friday? Pentru că este un terminal care deși este un mid range, are calități foarte bune, mai ales când vine vorba de camere - are 3 camere care sunt prezente și pe varianta Pro, dar și stocare suficientă - 256 de GB îți permit să filmezi și să faci poze suficiente, dar și să stochezi documente în el. De asemenea, are Android 12, ceea ce înseamnă că va avea actualizări pe o durată de timp destul de mare.

Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion îmi place în primul rând pentru design. Este tipul acela de mid range care are destulă putere de procesare și are un design ce te păcălește că ai un telefon mai scump.

Un avantaj pentru afaceri mici, dar și pentru utilizatorii obișnuiți e că terminalul este Dual-SIM, așa că poți pune și cartela personală și cea de muncă în el. De asemenea, are un procesor foarte puternic - Snapdragon 888+ care are și viteze 5G, dar duce și diferite aplicații în același timp, cum ar fi browsing-ul, documentele, dar și video-uri. Ecranul de 6,55 inci îmi place în mod special, pentru că are margini foarte subțiri, iar rata de refresh e de 144 de Hz, ceea ce înseamnă că toate imaginile, inclusiv video-urile, vor fi foarte cursive.

iPhone 13 de Black Friday

În afară de momentul când ești companie de stat și vrei să-ți iei ultimul iPhone, nu cred că ai nevoie chiar de ultimul dispozitiv lansat de Apple. Din acest motiv, ca sfat pentru cei care vor telefon de companie și vor ecosistemul iOS, cel mai bun terminal ar fi iPhone 13 cu 128 de GB de stocare. Nu este cel mai bun iPhone, dar chiar ai nevoie de cel mai bun iPhone? Odată ce mai îmbătrânesc, îmi dau seama că a avea ultimul iPhone, cel mai performant, e o chestiune care ține doar de preferința personală.

În momentul de față iPhone 13 este o variantă ieftină care îți oferă un iOS actualizat, un ecran reușit și imagini rezonabile. De ce nu recomand ceva mai scump? Pentru că dacă vrei un telefon de firmă care să fie iPhone, nu ai nevoie de mai mult.

Samsung A53

Seria Galaxy A de la Samsung este una dintre preferatele mele din zona mid range. Pentru că Samsung oferă telefoane care sunt bune și pentru cei care vor să cheltuiască 1.000 de lei, dar și cei care au bugete mai mari. Dar de Black Friday de obicei Samsung-urile sunt reduse bine.

Samsung Galaxy A53 e recomandarea mea pentru că are un design excelent, pentru că e foarte bun ca să-ți faci treaba dacă ai o firmă mai mică, dacă vrei să-l cumperi copilului, soției sau bunicii. Poți să personalizezi telefonul cu 4 culori, ai 6 GB de RAM, deci nu vei avea probleme de memorie și 128 de GB de stocare. Iar atunci când vom avea conectivitate 5G în toată țara, această capacitate te va mulțumi.