Prin acest program, gigantul american își dorește să aducă la un loc cele mai bune startup-uri de machine learning și experții din Silicon Valley care le pot ajuta să accelereze dezvoltarea produselor la care lucrează.

Launchpad Studio se desfășoară în San Francisco, la Google Developers Launchpad Space, iar înscrierile se pot face la acest link.

Startup-urile care vor fi acceptate în acest program vor beneficia de un training la sediul Google din Silicon Valley (toate cheltuielile sunt acoperite), sesiuni personalizate de mentorat cu experți din industrie, credite Google Cloud. De asemenea, vor avea acces la date și hardware din partea companiei, ajutor equity-free, iar după finalizarea programului, vor continua să aibă suport din partea comunității.

Aplicația pentru participarea la Launchpad Studio conține detalii despre companie, fondatori și echipă, produs și piață (de exemplu, care este problema pe care o rezolvă, piața țintă, unde își doresc să ajungă în următoarea jumătate de an), tehnologia din spatele produselor și cum folosesc partea de machine learning în ceea ce fac, precum și informații privind posibilele finanțări anterioare.

Totodată, la începutul lunii aprilie Google anunța faptul că a ales Tel Aviv pentru a deschide un nou program de accelerare pentru startup-uri. Acesta a început să opereze din luna martie și face parte din programul Launchpad derulat de Google.

La început de martie, Google lansa o platformă online gratuită pentru toți cei interesați să învețe despre machine learning și AI.