Denumit Competitive Start Fund, acesta dispune de 500.000 de euro meniți pentru ajutorarea financiară a startup-urilor care devoltă tehnologii moderne utile fermierilor, dar și a companiilor din industria navală.

Startup-urile pot aplica pentru finanțare începând cu data de 10 iulie, perioada de înscrieri finalizându-se pe 24 iulie. Startup-urile alese vor beneficia de investiții de până la 50.000 de euro, o sumă suficient de mare pentru a ajuta un startup early stage care are nevoie de un boost în dezvoltare. Specialiștii Enterprise Ireland vor mentora fondatorii pentru a-i ajuta să-și testeze produsele pe piață, să-și îmbunătățească planurile de afaceri și să se pregătească pentru scalarea globală a startup-urilor.

Pentru a beneficia de această finanțare din partea Enterprise Ireland, startup-urile ar trebui să aibă cel puțin un MVP (minimum viable product), să fi validat produsele sau serviciile cu un număr restrâns de clienți, să fi identificat canalele potrivite pentru lansarea internațională, precum și să dezvolte produse sau servicii care adresează o nevoie sau lipsă clară din piață. Aici poți vedea criteriile de eligibilitate pentru a aplica pentru finanțarea din partea irlandezilor.

Tot în Irlanda, IDA, o organizație guvernamentală creată cu scopul de a aduce banii investitorilor străini în țară, lucrează la un proiect prin care vizează atragerea și creșterea investițiilor în blockchain la nivel local.

Puteți citi și despre GLO Marine, românii care proiectează nave la Galați după ce au revenit în țară.