Tu știi cât de multe informații dai despre tine pe internet? În podcastul-rezumat al anului, Bogdan Botezatu avertizează asupra modului în care folosim rețelele sociale și ce informații oferim site-urilor.
Au fost foarte multe scăpări de date, iar telefoanele și email-urile oamenilor au ajuns publice. Chiar dacă tentația e mare, ai grijă ce poze pui cu bebelușul tău online, cât de activă prezență-i faci încă de când e mic, dar și ce date personale dai site-urilor.
Descoperă podcast-ul și pe alte platforme dacă dai click aici.
Podcast-ul din seria #NOHACK e un rezumat al pericolelor online din 2019, de la ransomware, adică cei care blochează calculatoarele și cer răscumpărare, până la mari producători afectați de vulnerabilități în produsele lor hardware.
De asemenea, la final de an, ai grijă ce cadouri primești și cum folosești dispozitivele inteligente din casă. Sfatul lui Bogdan Botezatu e să creezi o rețea Guest în casă unde să fie conectate dispozitivele inteligente. Sau să ai un Bitdefender Box.
Iată ce a mai spus Bogdan Botezatu într-un podcast esențial pentru cei care nu vor să aibă probleme atunci când stau pe Internet. Dați-l mai departe și prietenilor și rudelor care considerați că au nevoie.
- Avem multiple canale prin care comunicăm cu oamenii. Avem contul de Twitter Bitdefender Labs care e conectat direct către cei care produc instrumentele de decriptare. Avem o adresă de email numită [email protected] în care primim mesaje de la oamenii infectați. Dar e foarte important să faci și o plângere la Poliție, pentru că mare parte din amenințările informatice rămân nedectate sau fără o plângere la Poliție.
- Când suntem infectați de ransomware informațiile noastre sunt criptate. Adică informațiile sunt făcute într-o omletă, iar noi trebuie să identificăm fiecare ingredient ca să refacem lucrurile. Hackerii cer în jur de 1.600 de dolari pe calculator infectat. Dacă avem ghinionul să avem un calculator de companie, costurile pot merge până la 10.000 de euro și mai mult.
- În fiecare an vedem un impact mai mare a amenințărilor informatice. Anul 2019 a fost marcat în mod special de ransomware și care e foarte eficient pentru că frustrează mult utilizatorul.
- Va rămâne una dintre cele mai mari amenințări. Hackerii trebuie să fie agili ca să stea cu un pas în fața soluțiilor de securitate. Pentru prima oară în istorie am reușit să eliminăm o organizație care realiza ransomware și am destructurat familia GandCrab. E operată cel mai probabil din fostul bloc sovietic. Avea 50% cotă de piață.
- Majoritatea utilizatorilor care se infectează iau aceste amenințări informatice de pe site-uri care promovează crack-uri. Dispariția unor site-uri de torrente i-a migrat pe toți consumatorii de astfel de software piratat către site-uri care nu au secțiuni de review-uri, comentarii pentru ca o comunitate să coteze siguranța unor astfel de descărcări.
Episoadele anterioare din seria #NOHACK
- Cum îți ții copilul în siguranță pe internet
- Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent
- Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet
- De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul
- Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie
- Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare
- Cum să te protejezi pe un dispozitiv cu iOS și de ce nu ești mereu sigur
- Cum te protejezi chiar și atunci când ai o soluție de securitate.
-
De ce trebuie să ai soluție de securitate chiar și când ești prevăzător
- Cum să-ți protejezi părinții pe Internet
- Cum îți protejezi IMM-ul de atacuri informatice
- Cum să ai grijă de banii tăi pe internet?
- Tabelul lui Malwareev - dicționar educativ de termeni de securitate informatică
- Podcast #NOHACK - Care sunt amenințările anului 2019 și cum ne-am apărat de ele
- Cum te protejezi de fake news
- Podcast #NOHACK - Atenție la cyberbullying și află cum să-ți protejezi copilul