Cei care nu au crescut cu tehnologia modernă de astăzi au avut multe dificultăți în a se adapta. Pima dată a trebuit să învețe să folosească un calculator. Iar apoi au apărut telefoanele mobile conectate la Internet, rețelele sociale, site-urile de tot felul.

Odată cu oportunitățile, faptul că pot să fie conectați la noi oricând, au apărut și pericolele. Seniorii sunt astăzi cei mai vurnelabilil la phishing, la site-uri de fake news și la link-uri periculoase.

În episodul de astăzi al seriei #NOHACK am discutat cu Bogdan Botezatu despre cum să-i ții protejați pe părinți fără să le invadezi intimitatea și nici ei să nu apeleze mereu la tine. Practic, să ai un control parental inversat, în care copilul are grijă de seniori, nu părinții de noi. Și chiar poți să le instalezi un Bitdefender BOX în casă.

Poți urmări discuția noastră în video-ul de mai sus, dar nu uita să dai follow și pe canalele de YouTube start-up.ro și Bitdefender.

Lună de lună discutăm și într-un podcast despre toate amenințările din ultimele 30 de zile și dăm sfaturi de bun simț. Consideră podcast-ul ca o pastilă medicinală, dar pentru Internet.

Din episoadele anterioare:

Episoadele anterioare din seria #NOHACK

  1. Cum îți ții copilul în siguranță pe internet
  2. Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent
  3. Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet
  4. De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul
  5. Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie
  6. Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare
  7. Cum să te protejezi pe un dispozitiv cu iOS și de ce nu ești mereu sigur
  8. Cum te protejezi chiar și atunci când ai o soluție de securitate.
  9. De ce trebuie să ai soluție de securitate chiar și când ești prevăzător