Bolt este prima platformă de mobilitate din Europa care oferă servicii de car-sharing, ride-hailing și micromobilitate cu scutere și biciclete electrice, toate printr-o singură aplicație. Permițând utilizatorilor să închirieze rapid și convenabil o mașină prin simpla atingere a unui buton, Bolt îi ajută să fie mai puțin dependenți de mașinile personale și încurajează, astfel, utilizarea unor moduri de transport alternative pentru călătoriile pe distanțe scurte.

Dacă ar fi să comparăm serviciul Bolt Drive cu altceva de pe piață, putem să-l comparăm cu Citylink sau Get Pony care sunt disponibile acum în București.

Markus Villig, CEO Bolt, a declarat că „Mașinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban. Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu și ocuparea spațiului orașului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunțe la mașinile lor personale, oferind o alternativă mai bună. Pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să le oferim o opțiune mai convenabilă, mai accesibilă și mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanță. Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanțe scurte și medii. Bolt Drive acoperă acum restul situațiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noștri vor avea acces la o mașină în orice moment, din aceeași aplicație pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice și ride-hailing.”

Bolt Drive este un serviciu gratuit de partajare a mașinilor, care permite utilizatorilor să vadă, pe o hartă, cele mai apropiate vechicule de ei și să rezerve o mașină folosind aplicația Bolt.

Ei pot începe călătoria deblocând mașina cu un telefon mobil și o pot încheia oriunde în oraș, într-o zonă indicată în aplicație. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru parcare sau combustibil.