Automobilele și aplicația sunt conectate online cu ajutorul unui serviciu de internet mobil de mare viteză, care asigură o conectivitate rapidă, sigură, iar interacțiunea cu mașina va fi mult mai ușoară.

“Orașele inteligente au nevoie de mobilitate inteligentă, iar prin lansarea serviciului de tip car sharing ne propunem să eliminăm barierele esențiale din traficul Capitalei și al întregii țări – dependența de disponibilitatea altui șofer, aspectele necunoscute despre starea și siguranța mașinii utilizate, costul parcării – pentru locuitorii, turiștii și vizitatorii Bucureștiului și nu numai. O flotă de 150 de mașini, într-un regim de utilizare medie, poate elimina 1.000 de automobile din trafic, în fiecare zi”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Citylink s-a lansat și printr-un parteneriat cu Telekom, Michelin și Unicredit Leasing.

Acum o lună, start-up.ro a povestit cu Dan Boabeș, cofondator al proiectului, în cadrul unui interviu video.

Cât costă Citylink

Tarifarea folosirii unui automobil Citylink este plafonată la un nivel maxim de 140 de lei pe zi, pentru modelele Yaris, și 170 de lei pe zi pentru Corolla, în limita a 50 de kilometri parcurși.

În plus, parcarea, unul dintre aspectele menționate cel mai des de șoferii din Capitală drept factor dificil de gestionat, este gratuită pentru toate automobilele Citylink, indiferent de timpul de staționare, în toate parcările Capitalei administrate de municipalitate. De asemenea, Citylink va extinde, permanent, și lista locurilor rezervate pentru utilizatorii săi în parcările private din Capitală, ce vor deveni disponibile și rezervabile, și ele, în mod facil, direct prin intermediul aplicației de smartphone.

Ascultă podcast-ul cu Dan Boabeș mai jos sau abonează-te pe orice platformă de streaming pentru a fi primul care le ascultă.

Pentru părinții care folosesc mașina pentru transportul celor mici, fiecare automobil din flota Citylink are, în standard, un scaun auto pentru copii, de tip înălțător.

O flotă de 150 de automobile cu propulsie hibridă, modele Toyota Yaris și Corolla, automate, cu o fiabilitate demonstrată în cadrul mai multor servicii de tip car sharing și ride sharing la nivel global, dar și cu o amprentă redusă asupra mediului înconjurător – doar 80g CO2/Km, cu 40% mai mic decât automobilele similare cu ardere internă – și un nivel minim de emisii, asigură, de acum, mobilitatea oricărei persoane ce deține un permis de conducere valabil, prin disponibilitatea permanentă de utilizare, proximitatea în întreaga Capitală.

Cum funcționează serviciul de Car Sharing Citylink

Utilizatorul își descarcă aplicația Citylink pe Google Play Store pentru smartphone-urile Android și, respectiv, pentru terminalele iOS. Odată ce acesta a activat contul din aplicație și a introdus informațiile despre carte de identitate, permis de conducere și cardul bancar, serviciul de car sharing devine disponibil, imediat după validarea documentelor de către echipa de suport.

Pe hartă, clientul optează pentru cel mai apropiat automobil Citylink, îl rezervă pentru durata de timp necesară încît acesta să ajungă la mașina respectivă, iar din acel moment, automobilul nu mai este disponibil pentru un alt client Citylink.

Odată ajuns la automobil, clientul descuie mașina direct din aplicație iar, ca pas necesar pentru a asigura siguranța și confortul utilizării, acesta menționează dacă automobilul este într-o stare adecvată – curat, parcat corespunzător, fără urmele niciunui incident.

După pornirea cursei, ajuns la destinație, utilizatorul serviciului Citylink poate opta între a încheia cursa – moment în care automobilul devine disponibil pentru orice alt client interesat – și a parca și păstra mașina, pentru o perioadă determinată de timp, pentru a avea automobilul la dispoziție și pentru tranzitul către următoarea destinație.