Brainsvault este o competiție de securitate cibernetică adresată studenților și tinerilor profesioniști în domeniul IT, pasionați de securitatea sistemelor informatice.

”Brainsvault este un format nou de competiție de hacking pe plan local prin care urmărim să susținem și să dezvoltăm talentul de foarte mare potențial din România. În cadrul CyBourn, oferim cel mai ridicat standard pentru clienții noștri internaționali în termeni de servicii de securitate cibernetică, și vrem ca acest lucru să se reflecte și în comunitatea din jurul nostru. Ne dorim să susținem tinerii profesioniști români cu gândire laterală, pasionați de a rezolva unele dintre cele mai inedite probleme de securitate”, a declarat Ioan Istrate, cofondator CyBourn.

Prima ediție a competiției se va desfășura sub forma unui "treasure hunt cibernetic", unde pentru a ajunge la final concurenții trec prin diferite probe.

Mai mult, pentru înscrierea la eveniment participanții vor fi nevoiți să rezolve o ghicitoare prin care să ajungă la formularul de înscriere.

Astfel, vor fi testate abilități de exploatare a vulnerabilităților unor pagini web, de social engineering și de exploatare de la distanță a unor mașini virtuale. Pașii nu vor putea fi urmați decât în ordinea impusă de concurs, iar scopul final va fi deschiderea unui seif fizic pentru premiul cel mare. Mai mult, prin modul de organizare al competiției – format stil "treasure hunt", participanții vor fi încurajați să își dezvolte abilitățile de comunicare, gândire critică și lucru în echipă, abilități esențiale pentru a complementa abilitățile tehnice ale participanților.

CyBourn este o companie de securitate cibernetică românească, cu sediul central și Centrul de Operațiuni în București, susținută de o echipă de cercetare în Napoli, Italia și de o echipă de dezvoltare software la Washington D.C., SUA.

CyBourn oferă o gamă completă de servicii de securitate cibernetică pentru clienți la nivel european, precum monitorizarea continuă a infrastructurii IT, răspuns la incidente de securitate cibernetică, teste de penetrare, cât și audit si consultanță privind sistemele de guvernanță a securității informației.