În program vor fi selectați, în mai multe etape, 25 de actuali și viitori antreprenori împărțiți în trei categorii – Grinders (cifra de afaceri de 0 euro - 100.000 de euro), Start-ups (cifra de afaceri de 100.000 euro - 1 mil. euro) și Scaleups (1 mil. euro – 2,6 mil. euro).

Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de program.

Te poți înscrie aici la accelerator.

Banca Comercială Română pornește, astfel, oficial înscrierile pentru prima cohortă a Acceleratorului BCR-InnovX, un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF)

Prima cohortă va fi dedicată start-up-urilor care dezvoltă soluții și produse inovatoare prin tehnologie, iar înscrierile se vor desfășura în perioada 21 februarie – 23 martie.

BCR va acoperi costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice, fără a solicita equity în companiile selectate în program.

Am vorbit cu Alexandru Mihailciuc la sediul UiPath din București despre implicarea unicornului românesc în accelerator, cum vor ajuta startup-urile, ce tehnologii sunt căutate, dar și care abordări sunt perimate în 2019.

De ce se implică UiPath în accelerator?

"Noi am plecat de la ideea că, prin experiența noastră acumulată în cei cinci ani de zile în care ne luptăm pe o piață globală, am ajuns la concluzia că-n România există un talent extraordinar în partea de tehnologie.

Nu am avut niciodată o experiență în a scala un business global. Noi ne-am întâlnit cu enorm de multe probleme pe care le-am dovedit în timp ce le făceam. Am zis de ce să nu ajutăm ecosistemul românesc, având în vedere că există acest talent.

Sunt multe companii care-și deschid service-uri aici pe partea de IT, iar Bucureștiul devine noul IT hub al Europei, detronând Praga. De ce să nu mentorăm alte companii românești să aibă succesul UiPath?"

Ce face UiPath în cadrul acceleratorului InnovX?

"Cum putem să ajutăm startup-urile? Avem o platformă deschisă, numită Community, pe care o oferim gratuit pentru orice business până la o valoare de 2 mil. $.

Oferim produsul UiPath gratuit. Vom avea și zona de marketplace UiPath. Oferă posibilitatea dezvoltatorilor de a crea componente și integrări cu alte soluții.

Ești în contact cu ecosistemul nostru de clienți globali. Oferim și platforma noastră de Academy, prin care putem crea skillul de RPA developer sau business analyst.

Persoane din UiPath se vor implica în mentorship. Noi am plecat de la 5 oameni într-un apartament la 2.500 de angajați."

Află în următoarea parte care sunt tehnologiile căutate în acceleratorul InnovX, dar și care sunt cele perimate.