HONOR obișnuia să fie un sub-brand al HUAWEI sub care compania comercializa smartphone-uri mid-range dedicate tinerilor, smartphone-uri care au fost disponibile, la un moment dat, și pe piața locală. Decizia de a vinde brandul HONOR a venit ca urmare a restricțiilor impuse celor de la HUAWEI de către SUA. Acum că HONOR este o companie independentă, nu mai este supusă acelorași restricții și se dezvoltă frumos, pe toate segmentele, nu doar pe cel al smartphone-ului.

În cadrul unui eveniment special desfășurat săptămâna aceasta, HONOR a intrat oficial și pe piața din România - în calitate de producător și brand de sine stătător - și reprezentanții au făcut publice detalii despre dispozitivele care vor fi disponibile în primă fază.

Speakeri au fost Zachary Jiang, președinte CEE & Nordic Region HONOR, dar și Călin Clej, Marketing Director HONOR Romania. Aceștia au vorbit despre filosofia acestei companii, despre strategia pe piața locală și europeană, despre planurile de a extinde produsele ce vor fi disponibile, dar și despre elementele diferențiatoare ale telefoanelor ce ajung în magazinele din România.

HONOR X7 și HONOR X7 - Mid-range-uri accesibile cu specificații bune

HONOR X7 și HONOR X8 sunt gândite pentru cei ce vor telefoane ieftine, dar bune la toate capitolele. X7 are un ecran de 6,74 inch cu rată de refresh de 90Hz, procesor Snapdragon 680, 128GB spațiu de stocare și o baterie mare, de 5.000 mAh. Respectiva baterie se încarcă rapid la 22,5W și ar trebui să țină aproape 2 zile de utilizare normală.

Camera lui X7 este una cvadruplă, așezată similar ca la Nova 9, iar senzorul principal de 48MP ar trebui să se descurce bine în majoritatea condițiilor de lumină.

Nu e nimic ”wow”, dar la un preț de 1.099 de lei, telefonul oferă mai mult decât te-ai aștepta.

HONOR X8 e fratele mai mare și vine cu specificații similare. Are același procesor și vine cu tehnologia HONOR RAM TURBO care permite transformarea a 2GB din spațiul de stocare în memorie RAM, ajungând astfel la 8GB RAM pentru situațiile foarte solicitante.

Camera e ceva mai bună, cu un senzor principal de 64MP, iar designul este unul ultra-subțire, pentru a fi mai prietenos cu buzunarele. HONOR X8 are un preț de 1.299 de lei.

HONOR Magic4 Pro și Magic4 Lite

Modelul HONOR Magic4 Lite este echipat cu un ecran HONOR FullView de 6,81 inchi, care afișează 16,7 milioane de culori, oferind utilizatorilor o experiență cât mai imersivă de vizionare. Astfel, HONOR Magic4 Lite devine partenerul ideal pentru vizionarea filmelor, răsfoirea fotografiilor sau pentru jocurile cu prietenii.

În același timp, HONOR Magic4 Lite 5G este unul dintre primele smartphone-uri din industrie echipat cu Snapdragon 695 5G, oferind performanțe bune și viteze foarte rapid de internet. Telefonul are și camere bune, dar și încărcare rapidă, și arată foarte bine.

E un mid-range premium și are un preț de circa 1.499 de lei.

HONOR Magic4 PRO este vârful de gamă al companiei, un smartphone deja premiat la nivel de industrie.

Conceput pentru a optimiza performanța jocurilor, HONOR aduce prima tehnologie AI Super Rendering în jocurile mobile prin GPU Turbo X, oferind un framerate foarte mare și conectivitate la rețea, satisfăcând nevoile jucătorului de calitate înaltă a jocurilor și calitate grafică superioară.

Ecranul HONOR Magic4 Pro poate afișa până la 1,07 miliarde de culori și este compatibil cu DCI-P3, având culori mai clare, realiste, transformând experiența de joc într-una mai imersivă, similară unei experiențe cinematografice.

Mai mult, HONOR Magic4 Pro prezintă designul emblematic „Eye of Muse”, cu un afișaj LTPO cu patru curbe de 6,81 inchi și rame ultra-subțiri pentru o experiență de vizionare cu adevărat de calitate și un design confortabil.

Oferind filmări la nivel cinematografic, seria HONOR Magic4 incorporează modurile HONOR Magic-Log Movie Master și AI Film Effects. Mulțumită lor, seria HONOR Magic4 oferă prima înregistrare video Log 4K pe 10 biți din industrie cu 60 de cadre pe secundă, depășind standardele anterioare din industrie.

Folosit pentru realizarea înregistrărilor video de calitate profesională, formatul Log permite utilizatorilor să îmbunătățească aspectul videoclipurilor lor cu tonuri de culoare cinematografice în claritate HDR. Seria HONOR Magic4 cu formatul său Magic-Log, ajută utilizatorii să-și editeze videoclipurile în nuanțe superioare de culoare potrivite pentru filme, permițând creatorilor în devenire să aducă conținutului lor culori și stări de spirit de Hollywood.

HONOR Magic4 Pro vine cu un procesor Snapdragon 8 Gen 1, de ultimă generație, 6 GB memorie RAM, are o baterie de 4600 mAh care se încarcă la 100W atât cu fir cât și wireless și este rezistent la apă și praf sub standrdul IP68.

În România, HONOR Magic4 Pro va costa 5.399 de lei, în varianta cu 256GB RAM.