Prin introducerea funcționalității ContAll în aplicația mobilă, BRD permite clienților să se conecteze la interfața oricărei bănci, (iar banca va fi obligată de directiva PSD2 să își deschidă sistemul) începând cu septembrie 2019, informează la wall-street.ro.

PSD2 (revised Payment Services Directive), adică Directiva Serviciilor de Plăți revizuită, este o reglementare care oferă utilizatorilor de servicii bancare posibilitatea de a-și administra informațiile de cont și posibilitatea de a iniția plăți, în mod sigur și eficient, prin alți furnizori decât băncile la care au deschise conturile.

Pe lângă contul de BRD, clienții își vor putea vedea în primă faza conturile de la BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen și ING Bank, dar banca franceză promite că lucrează la contectarea cu sistemele mai multor banci din piața locală.

Pentru a oferi această funcționalitate, BRD folosește tehnologia de "screen scraping", dezvoltată de Fentury, care permite doar citirea informațiilor financiare ale clientului, fără ca banca la care are contul să își dea acordul. Fentury este un startup din Republica Moldova cu sediul în Statele Unite, care ajută utilizatorii să își contorizeze fiecare cheltuială. Start-up.ro a stat de vorbă cu CMO-ul Fentury, Elisaveta Terziman și a spus povestea lor pe larg aici.

Momentan, ContAll de la BRD nu permite transferul între conturile clientului, dar integrează datele financiare cu posibilitatea de a le vizualiza, potrivit reprezentanților BRD.