E destul de greu să pui pe picioare o afacere de succes. Iar pe lângă muncă, mai ai nevoie de și un strop de noroc, și poate și de niște ajutor din partea guvernului țării în care decizi să devii antreprenor. Și nu vorbim doar despre programe de finanțare, pe care am putea spune că le avem și în România – în prezent se discută despre implementarea programului Start-Up Nation 2018, iar de curând s-a publicat procedura de implementare pentru programul Femeia Antreprenor 2018 –, ci și despre anumite facilități, cum ar fi, poate mai puțină birocrație sau taxe mai reduse.

Pentru idei de afaceri pe care să le puneți în practică în 2019, am aflat care sunt cele mai bune țări europene în care să începi un business.

Idei de afaceri 2019 - țările europene în care să începi un business

De exemplu, Irlanda este pe primul loc în clasamentul SmallBusinessPrices.co.uk citat de Entrepreneur.com. Un business lansat acolo are acces mai ușor la creditare, poate plăti mai ușor taxele. Și Islanda a reușit să aibă o creștere anuală de 7,2% a PIB-ului, iar 83,8% din populația adultă din țară lucrează (valoarea medie a salariului este de 5.405 dolari). Un alt exemplu în ceea ce privește cele mai bune țări europene în care poți porni o afacere este Suedia, care se pare că oferă cele mai mari avantaje în ceea ce privește comerțul cu alte state.

România este află pe lista celor mai bune țări în care să faci business prin prisma creșterii valorii PIB-ului, fiind pe locul 9 la categoria business – locul 2 la ușurința cu care poți lua un credit, locul 10 la ușurința în ceea ce privește plata taxelor, locul 2 la comerț în afara granițelor, și 5,61, densitatea noilor afaceri. Mai multe detalii regăsiți pe https://smallbusinessprices.co.uk/european-potential/.