Se pare că inginerii Google au găsit un software bug care le permitea accesul altor developeri la profilele private ale utilizatorilor Google+ încă din primăvara acestui an, însă au păstrat tăcerea până acum, după cum scrie CNBC.

De ce? Pentru că se temeau de repercusiunile din partea autorităților care supervizează companiile IT din State, dar și pentru că le era frică că își vor strica reputația.

Au fost afectați de această vulnerabilitate vreo 500.000 de utilizatori, infinit mai puțini decât în cazul Facebook, iar datele care au fost expuse au fost nume, adrese, fotografii ale acestora.

Așa că acum au decis că vor închide rețeaua lor de social media, Google+, în următoarele 10 luni. Dar nu vedem utilizatorii că se agită prea mult din această cauză. Încă de la lansarea sa, în 2011, Gooogle+ nu a reușit să ajungă la popularitatea pe care o are Facebook. Nici măcar la popularitatea Snapchat sau Instagram. Așa că încă de acum trei ani inginerii Google au început să rupă în bucăți acest produs, care vă dispărea cu totul în cazul utilizatorilor individuali (compania va păstra doar versiunea de business).