Facebook Portal sunt primele produse fizice realizate cu brandul companiei, deși acum ceva ani am avut și un Facebook Phone sub brandul HTC First. Facebook Portal pot fi folosite pentru audio sau videoconferințe către alți utilizatori de Portal, Facebook sau Facebook Messenger.

Boxele inteligente pot reda muzică prin Pandora sau Spotify sau să fie folosite pentru a reda video-uri de tip Facebook Watch, un nou serviciu al Facebook prin care încearcă să rivalizeze cu YouTube. Portal sunt boxe cu ecran, dar care nu pot fi folosite independent, de exemplu, ca să stai pe Facebook, ci sunt făcute doar pentru conversații și conținut media.

Există două variante - Portal și Portal+. Varianta Portal seamănă cu Amazon Echo Show și costă 200 de dolari, iar Portal + are o tabletă mare montată și costă 350 de dolari. Ambele sunt disponbile pentru precomandă și integrează Amazon Alexa.

Livrarea produselor este estimată de site-ul oficial a fi pe 15 noiembrie și pot fi cumpărate în două culori - alb și negru.

Evident, fiind vorba de Facebook, te gândești cât de protejat vei fi și cât de mult va ține Facebook la intimitatea ta. Teoretic, spune gigantul online, poți să dezactivezi cu totul camera și microfonul. De asemenea, Facebook susține că nu are acces la conținutul apelurilor și video-urilor, astfel nu-ți va servi reclame în funcție de ceea ce vorbești.