Acesta devine portofel digital, schimbând experienţa la cumpărături pentru clienţii BT care au card de debit sau de credit Visa sau Mastercard, dar şi cea de a trimite bani.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android şi iOS şi presupune adăugarea în format digital a cardurilor.

Lansarea marchează două premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăţi contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service, respectiv este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa. Plățile contactless sunt disponibile doar pentru terminalele Android dotate cu NFC. Pentru iPhone-uri sau pentru alte telefoane, poate fi solicitat un sticker BT (la ghișee sau online - 30 de lei taxa de emitere + 15 lei taxă anuală).

BTPay înseamnă colecţia de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum -stickerul, ceasul şi brăţara contactless -, iar începând de astăzi, şi aplicaţia wallet. Cu ajutorul BT Pay, clienţii BT pot realiza următoarele:

- Plăţi în ţară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comerciantilor, fiincţionalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermiţând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terţe aplicaţii.

- Transfer de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card BT.

- Consultarea detaliilor despre tranzacţiile realizate cu cardul BT, soldul şi, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată şi punctele de loialitate STAR acumulate.

- Accesarea ofertelor băncii şi campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumpărături de la Banca Transilvania. Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa; Mastercard; Endava, companie britanică de servicii şi soluţii IT cu o prezenţă puternică în România şi Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

Reprezentanții Banca Transilvania speră că, până la finalul anului, să aibă 100.000 de utilizatori ai aplicației BT Pay.