Noua monedă virtuală introdusă de compania SIX va fi supravegheată de către Banca Națională din Elveția și FINMA (Financial Market Supervisory Authority). Decizia de a lansa o criptomonedă a venit în ciuda faptului că valoarea monedelor virtuale s-a depreciat considerabil de la începutul anului. De la 20.000 de dolari la începutul anului, Bitcoin a ajuns să valoreze, joi, 6.600 de dolari.

„Acesta este începutul unei noi ere pentru infrastructura pieței de capital”, a declarat Jos Dijsselhof, CEO al SIX. „Pentru noi, este extrem de clar faptul că ceea ce se întâmplă în spațiul ditigal va rămâne și va defini viiitorul industriei noastre”, a adăugat el.

Noua platformă a companiei SIX ar urma să se lanseze în prima jumătate din 2019, și va oferi „tranzacții end-to-end, acorduri și servicii de custodie pentru active digitale, cum ar fi Bitcoin și token-uri ICO”, scriu cei de la Business Insider.

Publicația mai menționează faptul că Bittrex, operatorul american de schimb de criptomonede, a ajuns la o înțelegere cu Invest.com pentru a construi o nouă platformă de tranzacționare cu cripto în cadrul Uniunii Europene.