Proiectul Bursele ANIS descrie rezultatul concret al parteneriatului dintre mediul academic și industria IT&C din România. Prin intermediul acestor burse sunt încurajate metodele de predare inovatoare integrate în curricula universitară.

Această colaborare are ca obiectiv principal creșterea calității educaționale, respectiv o forță de muncă bine pregătită pentru realitatea actuală din piața muncii.

“Suntem o companie globală de tehnologie și este datoria noastră să sprijinim sectorul educației și să ajutăm tinerii să țină pasul cu dezvoltarea tehnologiei. Sprijinul acordat profesorilor și dezvoltării unei noi generații pentru a avea succes și a fi competitivă la nivel național și international reprezintă cheia pentru viitorul oricărei țări”, a spus George Zhang, CEO Huawei Technologies Romania.

Cele două proiecte sponsorizate de Huawei au fost obţinute de Diana-Laura Borza, lector în cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, câştigătoare a bursei ML/AI pentru cursul Computer Vision and Deep Learning şi Paul Irofti, lector la Universitatea din București, câştigător al bursei Cybersecurity pentru cursul Sisteme de operare: proiectare și securitate (SOPS).

“Programul Bursele ANIS reprezintă un efort important al industriei locale de IT în sprijinirea sistemului educațional universitar din țara noastră. Ne bucurăm că Huawei a fost alături de noi la această ediție. Contribuția companiilor de tehnologie în societate nu trebuie să se opreasca doar la crearea de locuri de muncă, iar Huawei și firmele care au sprijinit programul Bursele ANIS în ultimii ani au demonstrat că împreună, mediul privat și cel educațional, putem crea o schimbare benefică în viitorul acestei țări”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Diana-Laura Borza, lector la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va folosi bursa primită o voi folosi pentru a se perfecționa (înscrierea la workshop-uri, la școli de vară în domeniul viziunii computerizate și pentru o scurtă vizită în interes de cercetare într-un colectiv de la o universitate occidentală). ”De asemenea, în viitorul apropiat plănuiesc să achiziționez anumite echipamente (o placă grafică GPU), atât mie, cât și studenților care se vor înscrie la opționalul propus, să antrenăm rețele neuronale mai complexe”, spune Diana.

Conform datelor ANIS (Asociația patronală a industriei de software și servicii), România ocupă locul şase în Uniunea Europeană în privinţa numărului de absolvenţi din IT&C şi poziţia a patra la nivel mondial în privinţa numărului de medalii obţinute la competiţiile academice. Peste 27.000 de studenţi se înscriu anual la facultăţi cu profil tehnologic.