Hyperhuman a primit 500.000 de euro pentru platforma lor digitală de publishing și monetizare pentru industria de fitness. Runda de investiții a fost condusă Early Game Ventures, împreună cu Sparking Capital și Simple Capital.

Hyperhuman permite antrenorilor de fitness că creeze exerciții și antrenamente video în câteva minute și apoi să le monetizeze, fără să facă producție video și editare. Antrenorii filmează video-uri scurte cu mișcările principale, iar o inteligență artificială generează un antrenament video complet și teasere pentru social media. Astfel, antrenorii pot să-și monetizeze mai ușor antrenamentele și online.

„Dan, David și cu mine am avut aceleași provocări ca entuziaști ai fitness-ului și din experiențele noastre anterioare la Fitbit, Vector Watch și în startup-ul nostru anterior, getFitter. Soluția noastră video AI rezolvă o problemă dificilă a industriei”, a declarat Bogdan Predușcă, CEO și cofondator al Hyperhuman.

Bogdan a lucrat anterior la Fitbit ca product leader și a fost antreprenor timp de 17 ani în tehnologie. Alături de el sunt David Teodorescu și Dan Nica. David a fost design lead la Fitbit, iar Dan a fost lead product manager la o companie fintech. Anterior, Dan a cofondat getFitter alături de Bogdan, un startup care a primit investiție în Silicon Valley, dar care nu a reușit să se dezvolte suficient de rapid pe o piață încă incipientă de antrenamente la distanță.

Hyperhyman e momentan în fază de beta privat pentru câțiva antrenori și intenționează să fie platformă publică în primăvară.

„Ajutăm antrenorii să creeze conținut extraordinar și promisiunea e că vor avea mereu o versiune gratuită a produsului. Scopul nostru pentru acest an e să devenim produsul de bază pentru antrenori și un jucător important în industria de fitness. Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră rundă de investiții, condusă de Early Game Ventures, împreună cu Sparking Capital și Simple Capital. Această investiție ne va ajuta să redefinim conținutul de fitness, modul în care e produs, personalizat și monetizat. Investiția ne va ajuta să lansăm produsul și să strângem o masă critică de utilizatori”, a mai spus Bogdan Predușcă.

„2021 va fi un an al aplicațiilor de fitness. La Early Game Ventures vedem o mulțime de aplicații de la diferite startup-uri, dar acum am găsit diferențiatori în care să investim: o echipă profesionistă condusă de Bogdan Predușcă și o nouă abordare bazată pe înțelegerea și procesarea conținutului video cu ajutorul AI. Cum să nu te alături acestui proiect?”, spune Dan Călugăreanu, partener la EGV.

Pe lângă EGV au investit și Sparking Capital, dar și Simple Capital, fondul de investiții private lansat de Andrei Pitiș, antreprenor cu experiență, cofondator Vector Watch și fost membru al echipei Fitbit, după ce aceștia din urmă au achiziționat Vector.