Camera AXIS Q1700-LE, pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare, oferă densitatea de pixeli necesară pentru a permite identificarea în traficul rutier pe o singură bandă, având o rază de acțiune de până la 100 de metri pe timp de zi, respectiv de până la 50 de metri pe timp de noapte.

Distanța de operare pe timp de noapte poate fi și ea extinsă la 100m, prin utilizarea iluminatorului LED IR AXIS T90D20, disponibil ca accesoriu opțional.

Modelul este compatibil cu AXIS Camera Station, dar poate fi folosit și împreună cu platforme software VMS ori de analiză video, rulând fie pe un server dedicat, fie la nivel de cameră, pe platforma ACAP (AXIS Camera Application Platform).

Astfel, este asigurat un nivel ridicat de flexibilitate, precum și posibilitatea de a realiza o analiză extinsă asupra conținutului video, atât înregistrat, cât și în timp real.

Construită pentru a fi rezistentă la intemperii, noua cameră este prevăzută cu o protecție suplimentară de vreme rea și beneficiază de certificări IP66, NEMA 4X și IK10, ceea ce înseamnă că poate rezista unui uragan, la rafale ale vântului de până la 60m/s (216km/h).

Printre caracteristicile echipamentului se numără:

  • Recunoașterea precisă a numerelor de înmatriculare pe timp de zi sau noapte;
  • Identificarea numerele de înmatriculare la viteze de până la 130km/h;
  • Raza de acoperire de până la 100m;
  • Compatibilitatea cu platforme software terțe;
  • Designul robust, rezistent la vreme rea.

Pentru simplificarea configurării și obținerea unui nivel optim de performanță, camera include un asistent pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare, ce ajustează în mod automat setările, în funcție de înălțimea la care este instalată, distanța față de vehicul și viteza estimată a acestuia.

Mai mult, se pot instala cu ușurință mai multe camere, pentru a acoperi astfel mai multe benzi de deplasare.

AXIS Q1700-LE va fi disponibilă prin intermediul partenerilor oficiali Axis, începând cu luna august a anului 2019.