Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 1 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Garmin Virb 360 este o cameră destinată ”prosumerilor”, adică acelor persoane care au nevoi ceva mai specializate decât utilizatorii casnici obișnuiți, și vine cu o serie de funcționalități interesante.
Alex Moise, reprezentant al Garmin în România, a vorbit pe larg despre aceste funcții în cadrul evenimentului organizat la F64. Camera Garmin Virb 360 are dimensiuni compacte, dar e ceva mai grea decât camerele sport obișnuite, dar și decât camerele 360 mai ieftine. Acel plus de greutate este justificat de hardware-ul puternic. Gadgetul are două camere capabile să filmeze și să fotografieze la rezoluție 5,7K pentru a produce imagini 360 la rezoluție 4K.
Camera are și patru microfoane incorporate, pentru a surprinde sunetul din toate direcțiile, dar acestea pot fi dezactivate în funcție de nevoile celui care o utilizează (de exemplu, dacă dintr-o parte bate vântul, pentru a minimiza zgomotul de fundal, unul dintre microfoane poate fi oprit).
De asemenea, aparatul își face procesarea 360 la rezoluție 4K direct, însemnând că fișierele nu mai trebuie randate ulterior, ci sunt direct în format 360. Și această funcție este opțională, pentru cei care preferă să lucreze cu fiecare filmare separat.
Apropo de randare și procesare, Garmin Virb 360 vine cu o aplicație gratuită care permite adăugarea unui strat de informații suplimentare peste imaginile filmate sub formă unui strat de Realitate Augmentată. Mai exact, camera înregistrează constant detalii ce țin de viteză și altitudine și poate fi conectată cu accesoriile de sport produse de Garmin. Datele acelea pot fi suprapuse peste filmări. De asemenea, gadgetul știe să și stabilizeze imaginile, dar acest lucru se face la postprocesare.
Garmin Virb 360 rezistă la apă fără vreun fel de carcasă suplimentară, putând fi scufundată la o adâncime de până la 10 metri. Se conectează la smartphone prin intermediul unei conexiuni WiFi și poate transmite în timp real imaginile ”văzute” prin cei doi senzori.
Regizorul și fotograful Barna Nemethi, inițiatorul proiectului de presă Brrlog, a folosit camera și o consideră ”un martor foarte bun”, o unealtă ideală pentru jurnalițștii care vor să arate imagini de ansamblu de la diverse evenimente. Cu ajutorul camerei se pot face transmisiuni live pe Facebook și pe Youtube, iar clipurile filmate pot fi încărcate direct pe respectivele platforme.
Garmin Virb 360 costă 3.999 de lei și este disponibilă aici.