Camerele de bord se transformă din ce în ce mai mult într-o necesitate în România zilelor noastre. România este țara cu cele mai multe drumuri periculoase din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene. În acest context, camerele de bord pot ajuta șoferii în momente critice. Nu puține au fost situațiile în care probele video au servit șoferilor nevinovați în cazul unui accident. Probele video sunt cu atât mai valoroase în cazul în care acestea oferă informații exacte legate de incident.

Pentru a crește siguranța șoferilor în trafic, Mio Technology, unul din cei mai mari furnizori de camere video auto si sisteme de navigatie pentru autovehicule, vine cu propunerea camerelor de bord cu GPS integrat, o soluție care oferă detalii suplimentare pe filmările din timpul călătoriei. Modulele GPS (Global Positioning System) utilizează semnale de la sateliții GPS pentru a determina viteza și locația exactă a autovehicului în timpul călătoriei.

Înregistrarea permanentă a locației și vitezei

Principalul beneficiu adus de o cameră de bord cu GPS integrat este acela că oferă mereu indicații precise pe toate filmările stocate. GPS-ul integrat al camerelor de bord asigură înregistrarea coordonatelor exacte ale autovehicului, oferind astfel dovada incontestabilă a evenimentelor, lucru care poate fi folosit ca dovadă în cazul unei dispute.

Viteza este și ea înregistrată și este vizibilă pe filmări, informație care se poate dovedi prețioasă în momentul în care o cameră de filmat defectuoasă sau un radar înregistrează în mod eronat viteza de deplasare (conducătorul auto are opțiunea de a activa sau dezactiva afișarea vitezei de deplasare pe clipurile video, din meniul camerei). Pentru o precizie și mai mare, ora și data sunt și ele înregistrate.

Mai multă siguranță cu ajutorul alertelor vocale

Modulul GPS integrat vine și cu funcția Mio Smart Alert, prin care șoferii primesc alerte vocale în timpul șofatului. Funcția oferă informații specifice pentru fiecare localitate privind limita legală de viteză, atenționând șoferii când sunt aproape de a o depăși. Funcția va oferi mesaje vocale și în momentul în care autovehiculul se apropie de o cameră de radar fix (baza de date pentru întreaga Europă, cu actualizări gratuite pe toată durata de viață a aparatului), mărind astfel siguranța în timpul condusului. Videoclipurile pot fi gestionate cu ușurință, prin aplicația de calculator MiVue Manager.

Utilitatea modulului GPS este în special folositoare când este combinată cu funcția FCWS (Front Collision Warning System). Modulul GPS calculează viteza de deplasare a autovehicului vostru și distanța față de autovehiculul din față iar funcția FWCS vă va alerta vocal de fiecare dată în cazul unui potențial accident.

Un alt avantaj al camerelor de bord Mio care dispun de un modul GPS integrat este acela că vin fără nicio unitate externă atașată, rezultând într-un design mai discret și o mai mică obstrucționare a vizibilității șoferului.

Pentru o monitorizare pasivă a călătoriei, vizualizarea acesteia este disponibilă pe Google Maps prin aplicația MiVue Manager. Aplicația va surprinde traseul, timpul petrecut pe acesta și viteza de deplasare.

Dintre camerele de bord cu GPS integrat recomandate de către Mio amintim MiVue 798 (înregistrări 2.5K QHD 2560 x 1600p, WIFI integrat, senzor Sony STARVIS), MiVue 792 WIFI Pro (înregistrări 1080p /60 fps, WIFI integrat), MiVue 786 WIFI (înregistrări Full HD 1920x1080p/30fps, WIFI integrat, sisteme de siguranță ADAS), MiVue 785 Touch (înregistrări Full HD 1920x1080p/30fps, sisteme de siguranță ADAS, actualizări pe viață, actualizări lunare privind camerele radar fixe), MiVue 751 (înregistrări QUAD HD 1440p/30cps, unghi de vizualizare de 140°, senzor G cu 3 axe, sisteme de siguranță ADAS), MiVue 733 WIFI (înregistrări Full HD 1920x1080p/30fps, conectivitate hards free, sisteme de siguranță ADAS), MiVue 731 (înregistrări Full HD 1080p la 30cps, sisteme de siguranță ADAS, mod parcare) MiVue J85 (2.5K QHD/30 fps, mod parcare, design invizibil WIFI integrat, senzor Sony STARVIS), MiVue J60 (înregistrări 1080p/30cps, WIFI integrat, design invizibil, mod parcare), MiVue C570 (înregistrări 1080p/30 fps, senzor Sony STARVIS, mod parcare), MiVue C380 Dual (înregistrări Full HD 1080p, unghi de deschidere de 130°, pornire automată, vine la pachet cu camera de spate MiVue A30) MiVue C335 (înregistrări 1080 Full HD, pornire automată, senzor G cu 3 axe) MiVue C330 (înregistrări 1080 Full HD, pornire automată, senzor G cu 3 axe).