Toți elevii și studenții din România cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la secțiunile de concurs Microsoft Word 2016, Excel 2016 și PowerPoint 2016.

Dintr-un total de 429 examene, 151 de candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut examenele până la termenul limită al competiției din 19 aprilie 2019. Dintre aceștia, 30 s-au calificat la etapa finală a campionatului național care va avea loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din București. Tabelul nominal al elevilor calificați la etapa națională a campionatului poate fi consultat pe site-ul Certipro Education.

„Examenele susținute în cadrul competiției Microsoft Office World Championship nu sunt ușor de promovat și vă asigur că necesită multă muncă și ore întregi de exercițiu. Ne bucurăm să vedem că în acest an, spre deosebire de 2018 aproape jumătate dintre candidații înscriși în competiție sunt fete”, afirmă Gabriela Barna, Director al Fundației EOS și coordonatorul evenimentului.

Cei 30 de candidați vor susține în cadrul etapei finale un nou examen Microsoft Office Specialist pe secțiunile Word, Excel și PowerPoint. Cei care vor obține cele mai bune rezultate, la fiecare dintre cele 3 categorii din această competiție, vor fi desemnați Campioni Naționali Microsoft Office Specialist 2019 și vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, care se va desfășura la finalul lunii iulie 2019, în New York, SUA.

Competiția Microsoft Office Specialist este singura competiție din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare, astfel încât elevii și studenții din întreaga lume să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019 pot fi accesate pe site-ul www.moschampionship.com.