Tehnologia VR este tot mai des folosită, iar noua tehnologie oferită de Canon simplifică procesul de înregistrare stereoscopică 180° VR şi post-producţie.

Obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE este primul obiectiv interschimbabil VR, creat pentru a simplifica filmarea şi fotografierea 180° VR cu EOS R5. Aceste calităţi facilitează crearea de conţinut 3D atât pentru creatorii de conţinut VR şi casele de producţie, cât şi pentru utilizatorii profesionişti care vor să pătrundă pe piaţa VR cu un sistem mai eficient. Alături de obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, SISTEMUL EOS VR Canon prezintă şi o nouă aplicaţie software Canon VR (EOS VR Utility) şi un plug-in (EOS VR Plug-in pentru Adobe Premiere Pro), pentru a eficientiza procesul de post-producţie 180° VR, oferindu-le creatorilor de conţinut o experienţă completă îmbunătăţită.

Lentilele fisheye duble orientate în faţă ale obiectivului Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE oferă un câmp vizual ultra-grandangular de 190 de grade, care constituie baza capacităţii de înregistrare stereoscopică VR. Design-ul obiectivului Canon permite proiectarea a două imagini pe senzorul aparatului, pentru aliniere şi sincronizare perfecte.

Înregistrarea a două imagini pe un singur senzor înseamnă că ambele imagini vor fi la aceeaşi calitate, eliminând variaţiile subtile, care ar putea apărea pe sistemele cu doi senzori. În plus, cele două unităţi EMD (diafragmă), câte una pentru fiecare obiectiv, sunt fin controlate pentru a menţine o expunere echilibrată pe senzor – reducând astfel timpul dedicat în post-producţie colorizării şi sincronizării imaginii din stânga cu cea din dreapta.

Acest obiectiv compact are un design optic inteligent şi o distanţă de 60 de mm de la montură, pentru a oferi o perspectivă naturală. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE a fost construit pentru a putea fi folosit împreună cu aparatele compatibile care fac parte din sistemul VR, precum Canon EOS R5. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE permite instalarea de filtre ND de la alţi producători, pentru a putea obţine valori „normale“ pentru timpul de expunere şi diafragmă, când înregistrează în lumină puternică. Funcţia de asistenţă la focalizare manuală a modelului EOS R5 simplifică focalizarea manuală, evidenţiind zonele focalizate.

Când foloseşte senzorul Full Frame 8K al aparatului EOS R5, obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE poate realiza înregistrări 180° VR de înaltă rezoluţie, cu interval dinamic mare, folosind Canon Log / Log 3. Diafragma rapidă f/2.8 împreună cu valorile ISO ridicate ale EOS R5 oferă performanţă excelentă în condiţii de lumină redusă,