În urma pitch-urilor celor 8 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au câștigat 3 premii în valoare de câte 3000 de euro și ocazia de a se conecta internațional cu celelalte 16 țări SIA în luna octombrie, în cadrul SIA International Summit.

Juriul care a acordat premiile este format din Melania Medeleanu (Zi de Bine), Anca Luca (BCR), Dan Beșleagă (SAP România), Mircea Mârza (Enel România), Angela Achitei (Fundația Alături De Voi), Ciprian Stănescu (Social Innovation Solutions), Eli Neicuț (Eli Vorbește) și Dragoș Jaliu (fonduri-structurale.ro).

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România 2021 sunt:

Precious Circuit

Precious Circuit este un atelier de bijuterii și accesorii din deșeuri electrice reciclate ce sunt astfel reintroduse în circuitul economic.

”SIA ne-a ajutat să credem mai mult în ideea noastră și ne-a motivat să mergem mai departe indiferent de dificultățile întâlnite. Mai mult de atât, ne-a oferit o comunitate, în cadrul căreia am avut ocazia să ne depășim limitele, să ne validăm ideea dar și să ne setăm obiective concrete pentru a fi atinse. Recomand de 1000 de ori această experiență tuturor tinerilor antreprenori la început de drum.”, au spus Dana Rusu & Andy Aelenei, Precious Circuit.

Polymore

Un sistem ce ajută companiile de reciclare să identifice în timp real deșeurile ce nu sunt sortate corespunzător de generatori prin instalarea unor camere de luat vederi pe mașinile de colectare și analiză de imagini bazată de machine learning.

”SIA ne-a ajutat cu ghidare și înțelegere a impactului pe care îl putem aduce pentru mediu. Interacțiunile cu oamenii din program ne-au ajutat să planificăm lucrurile pentru ca proiectul nostru să ajungă la un impact de anvergură mare.”, spune Cristi Pogan, Polymore.

Sacosh

Sacosh este un brand de sacoșe din material plastic și textil reciclat.

Pe lângă cele 3 premii, finaliștii au avut ocazia să câștige premiul publicului in valoare de 1000 de euro venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat 1128 de votanți, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Befriended.

Fondatorii startup-ului social vor să realizeze o aplicație care să fie practic o bază de date cu psihologi clinicieni și psihoterapeuți alături de o descriere a formării și tipurilor de probleme cărora aceștia se adresează.

”În 10 ani de zile SIA a creat o comunitate internațională de tineri antreprenori pasionați de schimbare, mentori și companii mature care investesc în următoarea generație. Trecem printr-o perioadă de schimbare accelerată și avem nevoie nu doar de soluțiile propuse de acești tineri ci și de educarea unei mentalități de agenți ai schimbării în bine. Câștigătorii SIA 2021 demonstrează fix acest tip de mentalitate.”, menționează Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions.