Comerciantul cu amănuntul închiriază încă 80.000 de metri patrați de spațiu de depozitare de la WDP în două locații din România. Ambele proiecte de dezvoltare reprezintă o investiție în cuantum de aproximativ 40de milioane de euro.

Dezvoltare nouă în Deva

După o colaborare inițială de succes în București - Ștefăneștii de Jos, WDP va dezvolta un centru de distribuție al Carrefour în Deva, pentru a aproviziona supermarketurile sale. Finalizarea acestei noi proprietăți este programată pentru cel de-al patrulea trimestru din 2019. Locația se află la joncțiunea dintre autostrada A1 și drumul E79, între București și Timișoara.

Noul depozit vine în întâmpinarea nevoii crescânde de spațiu a comerciantului cu amănuntul în conformitate cu strategia sa de extindere, precum și pentru optimizarea fluxului său de operațiuni. Noul centru de distribuție răspunde exigențelor de sustenabilitate ale comerciantului cu amănuntul și este dotat parțial cu o zonă cu temperatură controlată. Carrefour și WDP semnează un contract de închiriere pe zece ani pentru acest nou depozit cu o suprafață de aproximativ 45.000 de metri patrați.

Achiziție și extindere regiunea Ploiești

WDP a cumpărat totodată de la Carrefour depozitul cu o suprafață de 23.000 de metri patrați din Brazi (în apropiere de Ploiești), pe care comerciantul cu amănuntul îl va închiria pentru alți zece ani. WDP va extinde acest depozit cu alți 11.000 de metri patrați, livrarea fiind preconizată în cel de-al treilea trimestru din 2019. Acest depozit va include o zonă cu temperatură controlată și este situat strategic, pentru a sprijini activitățile Carrefour în regiune.

Citat

Jeroen Biermans, Director General al WDP în România: „Încă o dată, unul dintre clienții noștri existenți încheie un parteneriat suplimentar cu WDP, subliniind strategia noastră de a crea relații pe termen lung cu clienții”.