Aceste cărți de business pe care să le citești în 2019 te pot inspira să iei decizii mai bune și să devii un lider mai bun pentru colegii din echipă, precum și un partener de afaceri de lungă durată. Ne-au ajutat în realizarea acestei liste și cei de la Libris, care ne-au precizat și faptul că volumele din categoria Beletristică rămân cele mai vândute în cadrul librăriei oline. Cu toate aceste, oamenii de business citesc și recomandă în general cărți din categorii diverse, de la afaceri/economie până la filozofie, psihologie, dezvoltare personală.

Iată nouă cărți de business și leadership pe care să le citești în 2019.

Zero limite – Joe Vitale: noi suntem responsabili pentru tot ceea ce trăim și întâlnim în calea noastră. Metoda din această carte te ajută să purifici acele blocaje care sunt între tine şi oameni sau experienţe, precum și să ștergi acele amintiri neplăcute pentru a te concentra pe prezent.

Gândire rapidă, gândire lentă – Daniel Kahneman: autorul acestui volum prezintă capacitățile extraordinare și, deopotrivă, erorile gândirii rapide și dezvăluie influența impresiilor intuitive asupra gândurilor și comportamentelor noastre.

Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații – John C. Maxwell: expert recunoscut la nivel mondial pe probleme de leadership, Maxwell ne spune că, dacă vrem să avem succes, trebuie să învățăm cum să stabilim relații cu ceilalți.

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey: cele 7 deprinderi formulate în urma a zeci de ani de experiență și cercetare îi deosebesc pe cei fericiți, împliniți și sănătoși de cei care sunt supuși eșecului.

Cele 21 de legi supreme ale liderului – John C. Maxwell: oamenii au multe concepții greșite în ceea ce privește leadershipul. Când aud că cineva are un titlu impresionant sau o funcție de conducere, presupun și că este un lider. Câteodată, însă, lucrurile nu stau chiar așa.

21 Lessons for the 21st Century – Yuval Noah Harari: dacă Sapiens și Homo Deus au fost centrate pe trecut, respectiv viitor, în acest volum Harari vorbește despre prezent și despre cum putem face față provocărilor care se află în fața noastră.

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness – Andy Puddicombe

Man Up: How to Cut the Bullshit and Kick Ass in Business (and in Life) – Bedros Keuilian: un volum musai de pus pe lista de lectură pentru a vă motiva mereu să lăsați scuzele și să lucrați cu un avânt și mai mare chiar și atunci când productivitatea și nivelul de implicare sunt la cote minime.

How to Win Friends & Influence People – Dale Carnegie: un volum despre arta de a convinge oamenii din echipă să lucreze cot la cot cu voi și despre cum puteți construi relații de durată cu angajații, clienții și partenerii de business.

Aici vedeți și care sunt cărțile din biblioteca unora dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri de la noi.