"Ai grijă de oameni, produs și profit. În această ordine". Horowitz te învață că orice afacere se face, înainte de toate, cu oameni.

"Ai nevoie de două tipuri de prieteni în viață: cel pe care să-l suni când e bine și vrei să fie cineva entuziasmat. Al doilea e cel pe care să-l suni când lucrurile merg rău și ai doar un singur apel la dispoziție". Lecția e simplă: alege-ți bine prietenii.

"Majoritatea relațiilor de business devin prea tensionate ca să fie tolerate sau nu destul de tensionate. Oamenii trebuie să se provoace reciproc". Simplu: ai nevoie de prieteni, dar parteneriatul în afaceri se construiește inclusiv din tensiunea ideilor distincte.

"Nu irosi timpul cu ceea ce ai făcut deja, ci dedică-ți timpul pentru ceea ce urmează să faci". Viziunea înseamnă să nu te vrăjească succesul, ci ceea ce urmează să faci pentru a-l menține.

"Una dintre cele mai importante lecții pentru un CEO e total contraintuitivă. Am învățat-o într-o zi când mi-am dat seama că nu mai trebuie să fiu atât de pozitiv". Rolul unui șef e să fie cel cu viziunea, dar să nu fie mereu optimist. Lucrurile nu se vor rezolva de la sine, ci prin acțiune și hotărâre.

---

Cât ai citit acest articol sau ai urmărit videoul, Canon I-SENSYS MF525f a tipărit circa 100 de pagini - adică un volum important de documente pentru afacerea ta.

Canon susține antreprenorii și are două oferte care îți pot ajuta business-ul. Orice multifuncțională din gamele Canon MAXIFY sau i-SENSYS vine cu trei ani garanție și o parte din bani îți vor fi returnați în cont, mulțumită promoției Canon Cashback. În plus, unele modele vin și cu un presenter Canon, care te va ajuta în timpul ședințelor importante din birou. Toate detaiile sunt disponibile pe site-ul canon.ro/officewarrantypromotion.