Astfel, la nivel global, potrivit numărului de rezervări, cele mai populare destinații în perioada sărbătorilor continuă să fie destinații renumite din Europa. Pentru Anul Nou, cei mai mulți pasageri FlixBus vor călători la Berlin, Praga, München, Hamburg și Amsterdam.

Perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai aglomerate pentru călătorii. Foarte mulți dintre cei care lucrează sau studiază în afara țării călătoresc cu autocarul dinspre diferite orașe din Europa pentru a-și petrece vacanța alături de familie.

FlixBus anunță că a înregistrat o creștere de 60% a numărului de rezervări pentru călătoriile din perioada Crăciunului și a Anului Nou față de 2017. Pentru a face față cererii ridicate din perioada Sărbătorilor, furnizorul de mobilitate a mărit capacitatea unor conexiuni populare precum Berlin-Praga și Berlin- Düsseldorf.

Statisticile FlixBus arată că tot mai multe persoane folosesc opțiuni de transport în comun în Europa. Tendința este aceea de a înlocui autoturismele personale cu mijloace de transport în comun, mai ales în cazul călătoriile pe distanțe lungi.

Târguri de Crăciun din Europa. 3 destinații în care poți ajunge ușor

FlixBus a suplimentat numărul autocarelor spre România

În România, FlixBus a mărit capacitatea flotelor pe rutele dinspre orașe precum Viena, Budapesta, Praga, Stuttgart și Angers pentru a se asigura că pasagerii vor ajunge la destinația dorită. Operatorul a suplimentat numărul autocarelor în săptămâna de dinaintea Crăciunului, 17- 23 decembrie, cât și în perioada 31 decembrie – 6 ianuarie.

Cea mai mare creștere a numărului de pasageri care călătoresc spre România se înregistrează în zilele dinaintea Crăciunului, 22-23 decembrie, potrivit datelor din 2017.

Cele mai solicitate date de călătorie sunt cele cuprinse în intervalul 12 – 23 decembrie. Începând cu data de 16 decembrie se observă deja un trend ascendent în ceea ce privește numărul rezervărilor. Cei mai mulți pasageri care călătoresc în România sunt din țări precum Germania, Austria și Ungaria.

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii care se întorc în țară cu autocarele verzi în perioada sărbătorilor sunt București, Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc și Timișoara.

Lansat în Germania în 2013, FlixBus operează în acest moment în 29 de țări, în colaborare cu 300 de parteneri locali. Startup-ul a creat mai mult de 7.000 de slujbe pentru șoferii de autocare. Startup-ul german FlixBus a intrat pe piața românească în 2016 și oferă 100 de conexiuni directe către 15 țări europene.