Chiar dacă spuneam mai sus că antreprenorul trebuie să știe de toate câte puțin, partea bună este că nu e nevoit să învețe aceste lucruri din greșeli și experimentând singur. Cel puțin nu în totalitate. Sunt specialiști în diverse domenii care au scris cărți pentru antreprenori, ca să te ajute să descurci mai ușor ițele antreprenoriatului.

Cărți pentru antreprenori - cum să pornești o afaceri cu 100 de dolari

Startup de 100$, Chris Guillebeanu

Chiar dacă pare greu de crezut, este posibil să pornești afaceri cu doar 100 de dolari. De-a lungul călătoriilor și cercetărilor sale, Chris Guillebeanu a descoperit 1.500 de indivizi asemenea lui care și-au construit afaceri cu venituri de peste 50.000 de dolari anual pornind de la o investiție modestă - în multe cazuri, 100 de de dolari sau mai puțin. Din acest grup, a ales să se concentreze asupra celor mai surprinzătoare 50 de studii de caz. În aproape toate aceste exemple, oameni fără abilități speciale au descoperit că puteau valorifica anumite aspecte ale pasiunilor lor și au reușit să-și organizeze viețile astfel încât să se bucure de mai multă libertate și împlinire personală. Cumpără cartea de aici.

100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari

Cărți de antreprenoriat - negociere în afaceri

Arta negocierii. Tehnicile negociatorului sef FBI. Învață de la cel mai bun cum să ieși învingător din orice negociere., de Chris Voss și Tahl Raz

Competențele de negociere sunt extrem de importante în antreprenoriat, mai ales atunci când ești la început de drum și ai nevoie să primești cele mai bun oferte posibile pentru tine. Cartea prezintă detaliat strategiile de negociere care l-au ajutat pe Chris Voss, negociatorul șef FBI, să salveze vieți în situații extreme. De la confruntări între cele mai temute clanuri din Haiti, până la jafuri armate petrecute în inima NY, toate încheiate cu succes datorită tehnicilor aplicate de acesta. Negociatorul de talie mondială Voss îți arată cum să aplici aceste metode în viața de zi cu zi, atât în domeniul afacerilor, cât și în viață personală. Poți comanda cartea de aici.

Cărți pentru antreprenori - cum să vinzi mai bine

Tehnici de a vinde, de Dale Carnegie, J. Oliver Crom și Michael Crom

Antreprenorul este un fel de one-man show, care știe să facă de toate, inclusiv să vândă - imaginea companiei și produsele. Cartea de față este primul curs al Dale Carnegie & Associates, una dintre cele mai importante firme de training din întreaga lume, fiind un îndrumar eficient, structurat logic, ce se dovedește benefic atât pentru cei care vând, cât și pentru cei care cumpără. Cuprinde rezultatele unor ani întregi de cercetări și experiență ai unora dintre cei mai mari specialiști americani în vânzări. Tehnicile și recomandările din această carte vizează fiecare etapă a procesului de vânzare în parte, de la identificarea clienților potențiali până la livrarea produsului. Aplicarea lor va poate aduce avantaje serioase în față competitorilor. Poate fi achițizionată de aici.

Cărți de business - învață să fii antreprenor

Antreprenoriat, de Marius Ghenea

Marius Ghenea este un antreprenor român și Investment Director la 3TS Capital Partners (Austria). Despre informațiile din această carte, Ghenea spune că le consideră utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gândesc să urmeze în viitor această cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicați în orice alt mod în activitățile antreprenoriale din România. Documentarea pentru carte a implicat atât cursurile de antreprenoriat predate la școli de business executive MBA, cât și experiență acumulată din ultimii aproape 20 ani de activitate antreprenorială personală. Cartea despre antreprenoriat poate fi găsită aici.

Cărți de antreprenoriat - pregătește-te de pitching

TED Talks. Ghidul oficial TED pentru vorbit în public, de Chris Anderson

Abilitățile de vorbit în public sunt esențiale pentru un antreprenor nu doar pentru a putea convinge potențialii parteneri de business și clienți, dar și pentru a convinge investitorii să-l finanțeze. Capacitatea de a ține un discurs cursiv și bine construit este necesară mai ales în cadrul competițiile de pitching pentru startup-uri, iar această cartea poate veni în ajutor în acest sens. Gândit cum trebuie, un discurs poate fi mult mai puternic decât orice document scris. Cartea TED TALKS îți dezvăluie care sunt instrumentele care pot face mai puternic orice vorbitor. Anderson explică modul în care trebuie să-ți construiești conținutul discursului și vorbește despre cum să obții cel mai bun efect pe scenă. Cartea poate fi cumpărată de aici.