Ai fi surprins câte mici afaceri poți începe bazându-te pe ceea ce știi deja să faci, sau folosindu-te de abilitățile pe care le-ai câștigat la job. Și nu spune nimeni că trebuie să te lași de muncă pentru a-ți pune pe picioare afacerea, o poți face foarte ușor chiar și după program. Ți-am arătat recent șapte moduri în care poți câștiga bani în plus chiar și când ai job full-time.

De data aceasta, ne dorim să vă inspirăm chiar și dacă considerați că nu aveți suficient de multe fonduri pentru a începe un mic business, așa că vă aducem în prim plan 100 de afaceri pe care le puteți începe cu 100 de dolari. Trebuie doar să găsiți oportunitățile și să vă folosiți de talentele voastre.

Iată 100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari.

Reprezentant de vânzări directe

Ai putea spune că în ziua de azi, când magazinele de cosmetice sunt în orice mall și la orice colț de stradă și avem suficient de multe branduri din care să alegem, branduri precum Avon sau Oriflame și-au pierdut din supremație. Nimic mai greșit. Reprezentanții de vânzări directe sunt încă răspândiți în toată țara și ne îmbie cu produse cosmetice sau pentru casă de la unele dintre cele mai mari branduri de profil din străinătate.

Consultant – listează-te pe BizTool.ro

După cum spuneam mai sus, vă puteți pune abilitățile câștigate la locul de muncă sau din studiile pe care le-ați finalizat la bătaie pentru a porni o mică afacere sau a câștiga fonduri suplimentare, pe lângă salariu. Puteți începe o afacere în consultanță chiar fără vreun leu. Cum? Dacă sunteți avocați, contabili, specialiști în marketing, design, branding, faceți programare web sau mobile, ori oferiți consultanță de business sau financiară, vă puteți lista anunțul pe platforma BizTool.ro ca să vă oferiți expertiza antreprenorilor de la noi.

Profesor

Nu trebuie musai să predai la clasă dacă cunoști la perfecție limbi străine, știi să cânți la un instrument, sau știi programare dar și cum să le explici altora ce au de făcut ca să devină următoarea generație de talent tech. Poți să oferi lecții cunoscuților, prietenilor care au copii, ori poți da anunț pe platformele de profil. Investiția este minimă, fiind cu siguranță una dintre cele 100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari.

100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari - vlogger

Până să ajungi să-ți cumperi o cameră performantă, te poți folosi de camera telefonului tău pentru a crea videoclipuri pe care să le postezi, mai apoi, pe YouTube. Dacă vrei să împărtășești din cunoștințele sale – te poți lega de business-ul de meditații -, ori ești carismatic și atragi vizitatori doar prin modul în care povestești sau faci glume, poți ajunge să faci bani din reclamă și chiar din alăturarea unor branduri care vor dori să te aibă ca imagine.

De ajutor sunt și platformele de influenceri, cum este, de exemplu, cea lansată de fostul solist Hi-Q Florin Grozea.

Atelier reparații auto

Dacă ai un garaj, sculele potrivite și mai știi și pe unde se potrivesc toate piesele dintr-o mașină, un atelier auto poate fi o afacere pe care să o începi cu bani puțini. Ori poți depana biciclete. Există și posibilitatea ca, în cazul în care nu ai un loc în care să repari mașini și biciclete, să te deplasezi la clienții care au nevoie de ajutor. Citește povestea lui Florin Turcea, alias Sir Fixalot, tânărul care repară biciclete în dubă.

100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari - meșter

În ziua de azi, să cunoști un meșter care-ți poate repara chiuveta, priza sau alte lucruri care se strică prin casă, este lucru mare. Dacă ești chiar tu unul dintre cei pricepuți la toate, poți să-ți transformi talentul sau abilitățile de instalare sau reparare într-o afacere pe care să o începi cu 100 de dolari. Pentru început, te poți lista pe site-urile de profil.

Specialist în soluții de organizare

Știu că poate ai văzut măcar un episod din serialul lui Marie Kondo, inventatoarea metodei KonMari, de pe Netflix. Iar dacă imediat ai reușit să-ți faci ordine prin casă, cauți mereu să ai totul cât mai bine organizat astfel încât să găsești imediat tot ce ai nevoie, o afacere de professional organizer (adică specialist în soluții de organizare) ar putea să ți se potrivească.

Îi poți ajuta pe cei care își pierd capul între haine, cutii, hârtii și tot ce mai găsești prin casă, birou sau garaj.

Ca să fii sigur că nu duci lipsă de clienți, trebuie să știi că sunt și cursuri de profil care oferă certificare. Am găsit unul care se încadrează exact în bugetul de 100 de dolari pentru începerea acestei mici afaceri.

Iar dacă vrei să afli mai multe despre jobul de professional organizer, poți afla detalii de la Diana Mihăilă, primul blogger-specialist în soluții de organizare din România.

Designer de interior

La fel ca și specialistul în soluții de organizare, designerul de interior care își imaginează de la prima vedere cum vor arăta camerele dintr-un apartament nu va duce lipsă de clienți. Folosește-te de talentul tău pentru a porni una dintre cele 100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari.

Programator - listează-te pe BizTool.ro

Developerii web sau de aplicații mobile nu vor duce niciodată lipsă de proiecte. Dacă nu mai vrei să lucrezi pentru o anumită firmă și vrei să-ți alegi proiectele pe care să le duci la bun sfârșit poți să-ți lansezi propria afacere. Dacă mai strângi lângă tine 2-3 alți prieteni pricepuți deja te poți gândi să pitch-uiești companii care preferă să facă outsourcing.

Nu uita că te poți înscrie pentru a oferi consultanță web sau mobile în cadrul platformei BizTool.ro.

Cumpără și vinde domenii

Poți cumpăra destul de ieftin un domeniu de internet, uneori chiar și cu 1 dolari. Iar în momentul în care un business sau o persoană va avea nevoie de unul dintre domeniile pe care le deții, poți ajunge să faci bani frumoși vânzându-l.

Business cu săpunuri naturale

Nu ai nevoie de un laborator imens și de sute de mii de dolari ca să începi un mic business cu săpunuri naturale. De exemplu, doi antreprenori din Timișoara și Oradea au început în 2010 o mică afacere cu săpunuri cu o investiție de doar 100 de lei, bani cu care au cumpărat ingrediente și un blender second-hand. Puteți citi pe larg povestea lor aici.

100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari - caligraf

Ești unul dintre oamenii care are cel mai frumos scris, iar prietenii te complimentează mereu și-ți dau teancuri de hârtii pe care să-ți exersezi arta. Poți transforma caligrafia într-una dintre cele 100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari și să ceri bani persoanelor care doresc să aibă invitații deosebite și scrise impecabil. Poți achiziționa un set de caligrafie de aici.

Producător mobilier din carton

Va fi destul de greu să lupți cu preconcepțiile oamenilor și să-i faci să renunțe la mobilierul lor tradițional. Însă, din nou, poți lua exemplul Foldo, un business fondat de Nicolae Baciu. Deși a început cu un cutter și câteva cutii de carton, Foldo s-a dezvoltat cu ajutorul unei investiții de aproximativ 250.000 de euro. Foldo are încasări de peste 140.000 de euro anual acum. De exemplu, un pat pentru copii costă 200 - 300 de lei, iar un fotoliu costă 240 de lei. Pentru o veioză de carton poți plăti 167 de lei, iar o canapea ajunge la doar 560 de lei.

Producător alimente bio

În ultimii ani, trendul alimentelor bio, crescute natural, a luat un avânt tot mai mare. Dacă locuiești la curte, ești pasionat de agricultură, ai suficient de mult loc cât să crești niște găini și să cultivi roșii și ardei sănătoși, poți ajunge să-ți vinzi produsele chiar prin intermediul unei pagini de Facebook. Cu siguranță vei avea doritori.

Află care sunt toate cele 100 de afaceri pe care le poți începe cu 100 de dolari accesând acest link.