În cele ce urmează, vei găsi mai multe titluri de cărți și audiobook-uri pentru profesioniști, din care vei afla nu doar cum să conduci afaceri, dar și cum să conduci echipe și să îți dezvolți chiar tu inteligența emoțională.

Cărți de business pentru profesioniști

De la idee la bani, ediția a treia - Napoleon Hill

„De la idee la bani” este cea mai cunoscută scriere a lui Napoleon Hill și, totodată, una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Expunând, în esență, 13 pași spre îmbogățire, autorul mizează, în primul rând, pe cultivarea unei conștiințe a banilor, a unei întregi filosofii despre succes și prosperitate. Volumul de față cuprinde atât celebra lucrare „De la idee la bani”, cât și un ghid de acțiune, care vine în sprijinul cititorilor cu sfaturi privind atingerea și menținerea succesului. Cartea care te învață filosofia banilor poate fi cumpărată de aici.

Liderii mănâncă ultimii - Simon Sinek

În colaborarea lui cu organizații din întreaga lume, Simon Sinek a observat că în unele echipe membrii aveau încredere reciprocă atât de profundă, încât și-ar fi pus viața în joc unul pentru celălalt. Alte echipe, indiferent de stimulentele pe care le primeau, erau condamnate la eșec. Potrivit lui Sinek, cei mai buni lideri sunt cei care încurajează încrederea și cooperarea în cadrul echipei. În această carte, el își ilustrează ideile cu povești adevărate, care variază de la viața militarilor la afaceri mari, de la guvern la investiții bancare. Cartea se găsește aici.

Cărți audio pentru antreprenori

Audiobook. Mitul antreprenorial - Michael E. Gerber

Dacă vrei să pui bazele unei afaceri, dacă ai deja un mic business și te întrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atât de bine pe cât ți-ai dori tu, dacă vrei să afli ce anume și unde anume greșești în administrarea afacerii tale, aceasta este cartea audio de care ai nevoie. Fiind una dintre cele mai importante voci a micilor afaceri și întreprinderi din America, Gerber te ajută mai întâi să îți înțelegi afacerea, prezentându-ți cele trei faze ale dezvoltării unui business, ce te așteaptă în fiecare dintre ele și ce poți face mai bine. Poți comanda cartea de aici.

Audiobook. Tu conduci afacerea, n-o lăsa pe ea să te conducă - Clay Mathile

Această carte audio este un ghid esențial micilor întreprinzători, dar și oamenilor de afaceri cu experiență, pentru a realiza o planificare eficientă, astfel încât afacerea să se dezvolte și să devină tot mai profitabilă, transformând visul fiecărui antreprenor în realitate. Te învață cum să te comporți cu angajații tăi și cum să îi motivezi pentru a fi mai productivi. Poți asculta cartea în timp ce ești la volan, alergi sau te ocupi de treburile casnice, ca să folosești timpul mai eficient. Comandă cartea de aici.

Cărți pentru profesioniști - dezvoltare personală

Inteligența emoțională în leadership - Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee

În paginile acestei cărți se regăsesc experiențele multor lideri cu o inteligență emoțională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieșit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inteligența emoțională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienți? De unde își trage forța interioară un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivității, performanței și relațiilor interumane? Răspunsurile la aceste întrebări le găsești cumpărând cartea de aici.

Cum să vorbim în public - Dale Carnegie

Abilitatea de a vorbi în public este necesară nu doar pentru cei care au un job care presupune să țină prezentări, dar pentru orice antreprenor și startup care vrea să meargă către investitori și trebuie să țină un pitch cu ideea. Dale Carnegie este unul dintre cei mai cunoscuți autori de lucrări care încurajează dezvoltarea și formarea personală, renumit atât pentru elocvența discursurilor, cât și pentru farmecul și puterea de convingere de care dă dovadă în scris. Cartea conține o mulțime de informații și sugestii despre cum să găsești tonul și mijloacele potrivite pentru a ține un discurs după toate regulile artei. O comanzi de aici.