De partea cealaltă, patru antreprenori români au pus, în 2016, bazele Success Academy, o școală care pleacă de la cerințele specifice ale mediului de business și completează orice traseu educațional ales de cursant în școala clasică. Fondatorii Success Academy mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproape 800.000 de lei.

În primul an de activitate, cifra de afaceri generată de Success Academy a fost de 200.000 de lei și a crescut constant: 326.000 de lei în 2017, 462.000 de lei în 2018, iar în primele șase luni ale acestui an a ajuns deja la 395.000 de lei.

În ceea ce privește profitul, acesta a avut de asemenea o evoluție crescătoare, de la 10% în primul an la 17% în cel de-al doilea și 24% în al treilea an, profitul din anul 2019 urmând a fi reinvestit.

În acest moment, ne gândim doar la consolidare, dar în viitor am vrea să ne implicam mai mult în zona de incubare a proiectelor generate de tineri pentru tineri”, explică Ovidiu Atanasiu, unul dintre fondatorii școlii.

În cei aproape patru ani de la înființare, la Success Academy au fost pregătiți peste 400 de copii.

”Adolescenții descoperă care le sunt punctele forte și care este talentul lor nativ. Învață despre ei și află, punctual, ce au de îmbunătățit. Învață cum să ia decizii cotidiene sau pentru viitorul lor profesional. La Success Academy facem ceea ce, din păcate, școala nu face. Dacă școala îi învață să fie docili, să stea în banca lor aliniați și ordonați, noi îi vrem curajoși, creativi și capabili să dezvolte proiecte. Vrem să reușească”, spune Ovidiu Atanasiu.

La Success Academy sunt organizate grupe de studiu pe două tipuri de programe: unul pentru adolescenți (15-18 ani) și altul pentru juniori (11-14 ani). Copiii provin din licee de stat sau private și, în general, din familii în care cel puțin unul dintre părinți este antreprenor sau corporatist, „deci înțeleg cel mai bine ce se facem și sunt, de obicei, primii care își doresc să acceseze programele noastre”, adaugă Ovidiu Atanasiu.

Abilitățile dezvoltate la Success Academy sunt cerințe minime pentru mediul de business. Fiind abilități care se dezvoltă în timp, tinerii au nevoie de un antrenament constant și conștient și de traineri foarte bine pregătiți.

În acest moment, la Success Academy sunt 12 traineri. Șase dintre ei sunt responsabili de livrarea programului în limba română. Au peste 15 ani de experiență în business și peste 10 ani experiență în livrarea programelor de training. Alți 6 traineri sunt responsabili de livrarea programului în limba engleză. Scopul lor este să stimuleze engleza vorbită prin activități de dezvoltare personală.

Mărimea câștigurilor obținute de traineri depinde de sesiunile de training pe care le livrează. De exemplu, un trainer care susține într-o zi trei sesiuni de câte două ore fiecare, adică 8 zile full (cursurile se desfășoară în weekend), poate câștiga 1.680 de euro într-o lună.

Ovidiu Atanasiu este antreprenor cu 27 de ani experiență în business, psiholog, NLP Practitioner, instructor FireWalking, trainer certificat ANC, trainer în outdoor education, evaluator de competențe, certificat în managementul Resurselor Umane. Este de asemenea trainer cu 19 ani de experiență în motivarea și dezvoltarea potențialului uman cu peste 300 de clienți corporate și 30.000 de cursanți în săli, autor a două cărți de business și a scris multe articole în reviste de specialitate.