Astfel, Casta se extinde în București și intră în 5 noi orașe din țară - Cluj Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Arad, oferind o soluție integrată pentru vânzarea unui apartament, asistată de agenți imobiliari care pot astfel să-și dezvolte activitatea și să-și suplimenteze veniturile. Proprietarii publică gratuit anunțurile de vânzare în platformă, iar Casta și profesioniștii parteneri oferă sprijin pe tot parcursul procesului de vânzare.

Prin integrarea cu Magazinul de Case, Casta își extinde portofoliul cu scopul de a oferi tot mai multe soluții accesibile și convenabile atât celor care vor să vândă sau să cumpere un apartament, cât și profesioniștilor din domeniul imobiliarelor. Astfel, Casta completează serviciul InstaBuy, lansat în toamna anului trecut, prin care proprietarii de apartamente au o soluție rapidă, sigură și confortabilă de a-și vinde imobilul într-un timp record cu serviciul iList dezvoltat de Magazinul de Case, prin care promovează anunțurile de vânzare și susține profesionisții din imobiliare să contribuie la procesul de vânzare.

Practic, vânzătorii de imobile postează anunțul lor în platformă, iar agenții imobiliari confirmați de Casta preiau anuntul și contactează vânzătorul atunci când găsesc un posibil cumpărător, economisind astfel timpul proprietarilor pentru vizite zilnice și zeci de telefoane. În același timp, pentru cei care caută să cumpere un apartament, profesioniștii Casta se ocupă să selecteze și să trimită oferte specifice fiecărei căutări în parte.

„Prin tot ceea ce facem, aducem împreună profesioniștii în imobiliare cu vânzătorii și cumpărătorii de locuințe, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor prin eficientizarea procesului de vânzare sau de achiziție. Practic, oferim clienților Casta soluții complete pentru vânzarea sau găsirea apartamentului ideal, inclusiv facilitarea accesului la finanțare într-un timp foarte scurt. Chiar și în această perioadă în continuare sub influența efectelor pandemiei de Covid-19, serviciile pe care le oferim s-au dovedit o soluție accesibilă și eficientă pentru proprietarii actuali sau viitori ai unei case și o metodă de dezvoltare pentru parteneri”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.

Colaborarea Casta cu agenții imobiliari le asigură acestora accesul la toate proprietățile din platformă cu comision garantat, indiferent de modalitatea de achiziție preferată de clienții lor, cât și la toate ofertele de vanzare de pe platformă, cu localizare exactă, fără duplicate și fără alți intermediari. Astfel, proprietarii de imobile nu doar că vor adăuga anunțuri gratuite pe platformă, ci vor fi și ajutați în procesul de vânzare de către partenerii Casta.

Pentru a beneficia de soluțiile Casta pentru vânzarea imobilelor, proprietarii trebuie să completeze un formular de cerere online cu toate detaliile apartamentului și vor primi ulterior un feedback profesionist legat de preț și de poziționarea apartamentului în piață de la agenții parteneri Casta, care vor oferi consultanță și promovare de cea mai bună calitate în timpul procesului de vânzare-cumpărare.

Peste 3.000 de proprietari de apartamente din București și-au scos până acum la vânzare imobilul prin serviciul online inovator InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata imediată. Strict tehnic, în termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condițiile în care anunțul este complet, Casta trimite oferta de achiziție. Evaluarea se face intern, remote, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu, cât și cu ajutorul unui sistem integrat de evaluare a proprietăților care analizează atât aspecte care țin de apartamentul evaluat, cât și de condițiile de piață și ofertele similare. Vânzarea efectivă se poate face, în condiții normale, în 3 zile de la obținerea acordului juridic. Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea prețului de către client a fost de 10 zile.

Platforma Casta oferă proprietarilor de imobile o gamă completă de servicii, de la vânzarea instant sau promovarea anunțurilor de vânzare prin serviciul InstaBuy și până la găsirea și cumpărarea de apartamente pentru clienți, precum și soluții pentru cumpărători, printre care brokeraj de credite și asistență la găsirea celei mai bune soluții de finanțare pentru finalizarea achiziției casei lor.