“Antreprenorii selectați în panelul din această săptămână sunt încă o dovadă a încrederii Endeavor în capacitatea fondatorilor de a inova și scala business-uri cu impact global”, a declarat Linda Rottenberg, Co-fondator și CEO Endeavor.

Aderarea la Endeavor este, pentru FintechOS, o altă confirmare a succesului înregistrat până acum, dar și a potențialului de dezvoltare.

După ce, în aprilie, compania a reușit să ridice una dintre cele mai mari runde de finanțare de tip Series B din Europa, FintechOS se afiliază acum unei rețele selecte de peste 2,000 de antreprenori din aproape 40 de piețe internaționale, companii care anul trecut au generat venituri de peste 28 miliarde dolari, creând 4 milioane de locuri de muncă și atrăgând investiții de peste 4 miliarde de dolari.

Panelurile internaționale de selecție ale Endeavor reprezintă partea finală a unui proces riguros de evaluare și selectare a candidaților, aceștia prezentându-și strategiile de creștere în față unui juriu format din antreprenori, lideri globai ai unor companii multinaționale și fonduri de investiții. Votul juriului trebuie să fie unanim pentru că antreprenorii să poată adera la rețeaua globală.

După ce devin “Antreprenori Endeavor”, companiile și fondatorii acestora au acces la o gama largă de servicii precum mentorat într-un mediu global, educație și finanțare, precum și la o comunitate internațională de suport care să le permită să-și scaleze rapid afacerile, multiplicând impactul pe care aceastea îl au asupra eco-sistemelor în care activează.

Endeavor România a fost lansată cu aproape 4 luni în urmă, cu susținerea EBRD, Dedeman și Globalworth, cu obiectivul de a susține creșterea și dezvoltarea globală a companiilor antreprenoriale din țară noastră.

Capitolul local al Endeavor, condus de Mihnea Crăciun, oferă antreprenorilor români accesul la o rețea globală care aduce la un loc viziunea și ambiția antreprenorilor, experiențafinanțatorilor și a executivilor din companii multinaționale, precum și angajamentul comun de a contribui la dezvoltarea și susținerea ecosistemelor locale. Boardul local al Endeavor include companii precum UiPath, Autonom, Vivre, Banca Transilvania, Arobs și RTPR.

FintechOS a fost înființată în 2017, cei doi fondatori anticipând potențialul unui produs care să susțînă digitalizarea sectorului financiar. Utilizând datele de piață deținute deja de instituțiile financiare (bănci sau companii de asigurări) FintechOS a construit o platformă digitală prin care acestea pot crea sau adapta rapid produse financiare personalizate într-un mediu non-tehnic (no code / low code). La mai puțin de 4 ani de la înființare, FintechOS este prezentă deja în peste 20 de piețe, având peste 40 de clienți, cu active de peste 100 miliarde dolari, Teodor fiind responsabil cu strategia de piață și produs, iar Sergiu acoperind zona de cultură corporativă, resurse umane și expansiunea globală.

"Pe măsură ce lumea serviciilor financiare devine din ce în ce mai competitivă, băncile, companiile de servicii financiare și de asigurări încep să prioritizeze experiența interacțională a clienților pentru fidelizarea acestora. Mai mult, în epoca fintech, capacitatea de a construi “experiențe personalizate” pentru clienți va fi un element esențial în menținerea relevanței companiilor financiare tradiționale în competiția cu noii actori din piața fintech. Aceasta este exact focusul FintechOS – să facă legătura între arhitecturile trecuului și aplicațiile digitale și agile ale viitorului -, oferind soluții complete, procese automatizate și oferte personalizate, având clientul în centrul acestui ecosistem. Intrarea în Endeavor - o comunitate unică de antreprenori și un imens rezervor de talent și cunoștințe - ne motivează să ne concentrăm cu atât mai mult asupra misiunii noastre,” a declarat Teo Blidarus, CEO și co-fondator.

“Suntem recunoscători echipei Endeavor pentru încredere – aceasta confirmă valoarea misiunii noastre de a susține accesul la servicii financiare esențiale la nivel global. Abordarea noastră unică în legătură cu tehnologia instituțiilor financiare este menită să depășească multe dintre barierele actuale întâmpinate de furnizorii acestor servicii. Selectarea în Endeavor, este și un pas important spre o recunoaștere mai amplă și o vizibitate mai clară a afacerilor originate în Europe centrală și de est. Sperăm că această decizie să fie și o încurajare pentru toți antreprenorii români cu ambiții globale.” – a adăugat Sergiu Neguț, CSO and co-fondator.

“Pentru ecosistemul antreprenorial din România, aderarea FintechOS la rețeaua Endeavor este o confirmare a valorii și potențialului imens de dezvoltare al companiilor românești într-un mediu cu adevărat global. Suntem nerăbdători să descoperim împreună alte companii inovatoare și alți antreprenori la fel de entuziaști precum Teodor și Sergiu și să-i susținem în dezvoltarea lor cu ajutorul Endeavor,” a spus Marius Ștefan, Președintele board-ului Endeavor România.