Zilele acestea are loc evenimentul Chivas Venture la Amsterdam, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de Chivas Regal.

Cele 5 startup-uri care au intrat în marea finală pentru un milion de dolari reprezintă Portugalia, SUA, Olanda, Mexic și Polonia.

Premiul mare, de 750.000 de dolari, a mers la Xilinat, startup-ul care printr-un proces natural vrea să transforme resturile agricole într-un înlocuitor pentru zahăr.

Startup-ul Syntoil din Polonia a ocupat locul 2 și a a primit 200.000 de dolari. Acesta a patentat un produs prin care este reciclat cauciucul. Pe locul 3 s-a situat startup-ul din Portugalia, care conectează imigranții și localnicii printr-o aplicație. Acesta a primit 100.000 de dolari.

În cadrul competiției s-a mai oferit un premiu al publicului, în valoare de 100.000 de dolari.

Cinci startup-uri care au primit câte 10.000 de dolari sunt din Bulgaria, Vietnam, Portugalia, Polonia și Slovacia. 50.000 de euro au mers către Brazilia. Cataki își propune să reducă deșeurile de mediu conectând generatorii de deșeuri și cei care reciclează deșeurile, încurajând astfel economia circulară.

În competiție s-au înscris în jur de 1.000 de startup-uri din toată lumea, iar 20 au acces în etapa internațională a finalei. Printre acestea s-a numărat și The Human Link, câştigătorul celei de-a patra etape locale în România.

The Human Link, dezvoltat de Connected Medical Devices, conectează pacienții care suferă de Alzheimer cu familiile lor folosind tehnologia Internet of Things și oferă siguranță familiilor prin servicii financiare și servicii medicale profesionale. Startup-ul a fost reprezentat la Amsterdam de George Georgescu, cofondatorul și CEO al Human Link.

Iată un interviu din 2018 cu George Georgescu la emisiunea noastră săptămânală.