În IT sunt unele dintre cele mai bine plătite job-uri din lume, asta știe toată lumea. Însă despre ce nivel discutăm? În România salariul unui programator este mai mult decât decent, iar beneficiile sunt și ele extrem de variate. E la modă să fii corporatist programator. Domeniile de aplicabilitate sunt și ele atât de variate, încât se caută oameni care știu să codeze cam peste tot, la foc automat.

harta salarii medii programatori
Foto: Hired.com

În afară, mai ales în zonele cele mai renumite pentru startup-urile tech precum San Francisco Bay Area, Austin sau Seattle, salariile anuale ale programatorilor sunt foarte ridicate, trecând de pragul de 100.000 de dolari pe an. Și astea sunt salariile medii. Studiul este realizat de Hired.

harta salarii programatori europa australia
Foto: Hired.com

Pe partea aceasta a oceanului, salariul mediu este ceva mai mic, singurele orașe măsurate fiind hub-urile tradiționale Londra și Paris. În aceste locuri salariul mediu nu trece de 75.000 de dolari. Iar dacă e să luăm prin comparație costul de viață din capitala Marii Britanii cu costul de viață de pe Coasta de Vest a Americii, observăm că ai putea ieși ceva mai câștigat de partea cealaltă a Atlanticului.

Australia, peste Anglia

Ultima zonă analizată este cea a Pacificului de Sud, respectiv Singapore și Australia. Surpriza este că Singapore este peste Paris în top, iar orașe din Țara Cangurilor lasă în urmă Londra când vine vorba de salariul mediu. La Melburne sau Sydney poți face mai mulți bani decât în toată Europa de Vest, iar costul de viață este ceva mai scăzut.

harta salarii medii programatori australia
Foto: Hired.com