Față de prețurile anunțate de Apple la conferința de presă, în România dispozitivele vor fi considerabil mai scumpe, caz care nu este unic, același lucru fiind și în Germania, Franța sau Japonia.

Această următoare generație a ceasului este echipată cu un nou procesor S8, dar acesta nu aduce o îmbunătățire notabilă a performanțelor față de modelele S7 și S6. Noile ceasuri inteligente vin un senzor de temperatură care va detecta dacă aveți febră, precum și cu funcții de urmărire a fertilității. Compania spune că poate urmări schimbări de temperatură de doar 0,1 grade Celsius și că vă verifică temperatura la fiecare cinci secunde.

Noile ceasuri vin cu noul sistem de operare WatchOS 9. Această versiune introduce mai multe măsurători noi pentru alergare și vizualizări ale antrenamentelor. Acum poți obține informații despre forma ta de alergare, lungimea pasului, timpul de contact cu solul și, pentru prima dată, zonele de ritm cardiac. Apple a adăugat, de asemenea, suport pentru triatleți, precum și posibilitatea de a crea antrenamente personalizate. watchOS 9 adaugă etapele de somn și noi diagrame comparative pentru parametri precum timpul de somn, ritmul cardiac și ritmul respirator.

Citește aici toate detaliile despre noile Apple Watch în articolul realizat de Florin Cașotă.

Apple Watch Ultra este dispozitivul cu care Apple intră pe teritoriul Garmin și se adresează sportivilor înrăiți, celo rcare vor să participe la maratoane sau triatloane.

Apple Watch 8 este dispozitivul pentru populația generală, pentru cei care vor să aibă o viață sănătoasă și care să fie monitorizată prin tehnologie.

Varianta de 41 de milimetri, doar cu GPS, costă 2.379 de lei.