Această următoare generație a ceasului este echipată cu un nou procesor S8, dar acesta nu aduce o îmbunătățire notabilă a performanțelor față de modelele S7 și S6. Noile ceasuri inteligente vin un senzor de temperatură care va detecta dacă aveți febră, precum și cu funcții de urmărire a fertilității. Compania spune că poate urmări schimbări de temperatură de doar 0,1 grade Celsius și că vă verifică temperatura la fiecare cinci secunde.

Seria 8 include doi noi senzori de mișcare pentru a detecta dacă ați fost implicat într-un accident rutier grav. Acesta va fi disponibil începând cu 16 septembrie și va costa 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă.

Noile ceasuri vin cu noul sistem de operare WatchOS 9. Această versiune introduce mai multe măsurători noi pentru alergare și vizualizări ale antrenamentelor. Acum poți obține informații despre forma ta de alergare, lungimea pasului, timpul de contact cu solul și, pentru prima dată, zonele de ritm cardiac. Apple a adăugat, de asemenea, suport pentru triatleți, precum și posibilitatea de a crea antrenamente personalizate. watchOS 9 adaugă etapele de somn și noi diagrame comparative pentru parametri precum timpul de somn, ritmul cardiac și ritmul respirator.

Apple Watch SE 2022

Între timp, se așteaptă ca noul Apple Watch SE să înlocuiască ceasul de buget Series 3. Acesta este dotat cu același procesor S8, un upgrade față de procesorul S5 pe care îl folosește modelul SE din 2020 și cu 20% mai performant. În afară de asta, nu apar alte schimbări uriașe. Noul SE va suporta noua funcție de detectare a accidentelor anunțată pe Seria 8. Apple Watch SE a fost o opțiune bună pentru cei care căutau un dispozitiv purtabil mai accesibil din punct de vedere financiar pentru a-l asocia cu iPhone-ul lor. Alegând acest model nu ai acces caracteristicile de vârf găsite pe modelele premium, cum ar fi senzorul electric de ritm cardiac, senzorul SpO2 și un afișaj mereu activ, și au existat mai puține opțiuni de culoare.

Acesta se vinde la un preț de 249 de dolari în SUA (versiunea fără conectivitate LTE).

Apple Watch Ultra

Apple Watch Pro are un ecran mare de aproape 2 inchi, care este mai rezistent la lovituri. De asemenea, acesta are și o carcasă mai robustă decât cea a modelelor actuale. Carcasa este din titan de 49 mm și coroană digitală reproiectată. De asemenea, butoanele sunt concepute pentru a funcționa cu mănuși. Fiecare are capacitate celulară și ajunge până la 36 de ore cu o singură încărcare. Are, de asemenea, o durată de viață extinsă a bateriei de 60 de ore, însă asta va fi disponibil doar din toamnă după un update de software.

Ultra are, de asemenea, un sitem GPS multi-bandă îmbunătățit, care include noua frecvență L5. Un lucru pe care îl vedeți doar pe ceasuri de fitness precum Garmins și Coros. Butonul Action vă permite, de asemenea, să treceți de la o etapă a unui triatlon la următoarea. De asemenea, are o alarmă de 86 de decibeli pentru a-i ajuta pe ceilalți să vă localizeze.

Apple Watch Ultra va fi disponibil începând cu 23 septembrie la prețul de 799 de dolari.