HTC a divulgat astăzi mai multe informații despre noua gamă de telefoane pe care urmează să le lanseze la începutul lunii martie. Noile U Play și U Ultra, vor veni pe piață cu o serie de noutăți destul de interesante. Aproximativ 2.400 de lei va costa modelul U Play, în timp ce flagship-ul U Ultra va putea fi achiziționat în schimbul a aproximativ 3.700 de lei.

Prețurile nu sunt încă fixe, iar operatorii autohtoni de telefonie mobilă vor oferi, mai mult ca sigur, oferte speciale bazate pe achizițiile de abonamente. Materialul din care sunt făcute noile HTC-uri este o sticlă finisată foarte frumos, plăcută la atingere, însă care atrage amprentele ca un magnet. Unde mai pui că dacă scapi telefonul nota de plată va fi, cel mai probabil, destul de scumpă. Însă cei de la HTC ne-au promis o carcasă de protecție inclusă în cutia în care va veni telefonul.

Am cunoscut astăzi, în premieră, dispozitivele de top de la HTC, care vor ajunge și în România în următoarele luni.

HTC U Ultra - Noul flagship

HTC U Ultra are un ecran de 5,7 inci, Quad HD Super LCD, cu Gorilla Glass 5 (pentru modelul de 64 GB) și sticlă de safir (pentru modelul de 128 GB). Carcasa este creată din sticlă curbată – Liquid Surface. Există și un al doilea ecran, o bandă de circa 2 inci aflată în dreapta camerei secundare (pe display-ul telefonului, deasupra ecranului principal), ideal pentru accesul rapid la contacte, aplicații favorite, memento-uri, notificări. Telefonul dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 821 de 64 de biți și o memorie care variază de la 64 la 128 de GB. Acesta are 4 GB de RAM și suportă carduri de memorie de până la 2 tera (cu opțiunea Flex Storage).

Camera foto principale este de 12 megapixeli, senzor BSI, autofocalizare laser,  autofocalizare cu detectare a fazei (PDAF), stabilizare optică a imaginii (OIS), bliț LED în două nuanțe, înregistrare video cu încetinitorul în 720p la 120 cps, înregistrare video 4K cu 3D Audio, Hi-Res audio. În același timp camera foto frontală are 16 MP (cu modul UltraPixel), înregistrare video Full HD 1080p și include modurile Auto HDR, Auto Selfie, Voice Selfie, Live Make-Up, Selfie Panorama, Video Pic.

U Play (stânga) și U Ultra

Sistemul de operare al smartphone-ului este Android 7 (Nougat) cu HTC Sense Companion – folosește inteligența artificială – care își face sugestii plecând de la acțiunile tale. De exemplu, îți sugerează să te îmbraci bine și să pleci mai devreme la serviciu într-o zi cu ninsoare, sau îți amintește să reîncarci telefonul dacă își dă seama că ai nevoie de mai multă energie până ajungi acasă. În plus, asistentul personal își recunoaște vocea și îți răspunde chiar dacă este inactiv. Așa că, poți naviga prin telefon, prelua sau respinge apeluri, pune pauză sau opri alarmele cu o simplă comandă vocală. De observat e că lipsește portul de căști, acestea putând fi conectate prin portul USB C folosit și la încărcare.

HTC U Play - varianta mai ieftină

HTC U Play, are un ecran mai mic, de 5,2 inci, Full HD Super LCD cu Gorilla Glass, și o carcasă similară cu cea a U Ultra, din sticlă curbată. Telefonul are o greutate de 145 de grame. Funcționează cu Android (însă este posibil să nu fie ultima variantă a sistemului de operare), oferă spațiu de stocare de 32 GB sau 64 GB, RAM de 3 GB sau 4 GB, iar memoria poate fi extinsă cu carduri microSD până la 2 TB.

Telefonul are o baterie de 2.500 mAh, cameră foto principală de 16 megapixeli cu autofocalizare cu detectare a fazei (PDAF), stabilizare optică a imaginii (OIS) și înregistrare Full HD. Camera foto frontală este tot de 16 MP, cu modul UltraPixel. Și acest smartphone are asistentul personal HTC Sense Companion,  și căști HTC USonic.

Mai multe detalii despre evenimentul oficial HTC de lansare a noii game de telefoane, aici.