Cătălin Chiș, un antreprenor din Cluj care deține mai multe companii din zona de tehnologie și comunicații – Active Power Solutions (APS) -, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei de consultanță în comunicare și relații publice Graffiti PR, scrie wall-street.ro.

money bani tranzactie business afacere

Astfel, Chiș – care a listat pe bursă compania Life is Hard, un producător de software cu focus pe soluţii ce deservesc mediul de business - deține 86% din acțiunile companiei, pe care le-a achiziționat de la Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA (compania care deține Graffiti PR).

Intrarea Graffiti în portofoliul APS va completa portofoliu de business al APS, orientat în special către telecomunicații și tehnologie. „În cei 15 ani de antreprenoriat, fie că am pornit construcții de la prima cărămidă, am susținut startup-uri care făceau primii pași sau am investit în proiecte care aveau o bază solidă de funcționare. Graffiti PR, cea mai recentă investiție din portofoliul meu, este o companie pe care am cunoscut-o în calitate de client și, alături de Grupul APS, vom dezvolta sinergiile necesare, astfel încât creșterea business-urilor să fie relevantă și cu valoare semnificativă pentru toți", a declarat Cătălin Chiș.

Graffiti, locul trei pe piața locală

Fondată în 1997 ca parte a grupului local de comunicare BBDO – (agenția a fost înființată de omul de afaceri Cristian Burci), Graffiti PR este una dintre principalele agenții de comunicare din România, fiind pe locul trei în topul agențiilor din industrie, după cifra de afaceri.  Compania a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 2,64 milioane de euro și are în prezent o echipa de 33 de angajați.

Din 2012, Graffiti PR este afiliat exclusiv pentru România al Ketchum, parte din Omnicom Public Relations Group.

Fondator al grupului de companii Active Power Solutions, Cătălin Chiș deține un portofoliu diversificat de afaceri (distribuție, producție și servicii), concentrate pe domeniul tehnologiei și al comunicațiilor. Grupul deține 13 birouri în România și unul în Marea Britanie (Londra), 300 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de șase milioane de euro în 2015.

Life is Hard, prima companie locală de software pe bursă

Cătălin Chiș, fondatorul Grupului Active Power Solutions
Cătălin Chiș, fondatorul Grupului Active Power Solutions

Life is Hard este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București - piața AeRo. Compania are 13 ani experiență în dezvoltarea de aplicații pentru piața B2B din România și este dezvoltatorul 24broker.ro, cea mai mare platformă de brokeraj din Romania, care tranzacționează asigurări în valoare de peste 150 de milioane euro în fiecare an.

Active Power Solutions (APS) este o companie specializată în servicii telecom customizate pentru piețele B2B și B2C. Compania a fost fondată în 2001, iar din 2005 a devenit partener Vodafone România.

RT Solutions, o altă companie din portofoliul APS a fost înființată în 2008 și activează pe zona de distribuție B2B și B2C de servicii de energie (ENEL).

În 2013, Chiș a achiziționat Barandi Solutions, o firmă pe zona de outsourcing IT. Chiș a devenit anul trecut acționarul Noah Watches, un startup activ în industria fashion de lux.

Investiții în startup-uri

Printre proiectele recente ale grupului APS se numără eOkey.ro, primul soft de management al afacerii. Proiectul este dezvoltat de către echipa Life is Hard, ca soluție ce vine în sprijinul micilor antreprenori din România și aduce facilități importante la utilizare acordate IMM-urilor și proiectelor antreprenoriale aflate la debut.

Cătălin Chiș se implică activ în susținerea de startup-uri, în special din zona IT și telecom, prin platforma sa “SusținAntreprenoriatul.ro” și este implicat de asemenea în dezvoltarea comunității, prin Fundația “Părinți din România”. Cel mai cunoscut proiect al fundației este  Peditel 1791, primul call center pediatric din România, disponibil non-stop pentru urgențe și sfat medical pediatric gratuit.