Valentin Radu, CEO al companiei Marketizator, a acordat un interviu la evenimentul ecomTEAM, organizat de wall-street.ro în care a vorbit despre ce ar trebui să facă statul pentru antreprenorii tineri din România. Valentin consideră că antreprenorii locali sunt dezavantajați.

Screen Shot 2016-04-12 at 16.24.42

Valentin Radu e CEO al Marketizator, companie locală din domeniul online marketing care a primit un milion de euro investiție de la fondul de investiții Catalyst România. El crede că România dezavantajează antreprenorii locali.

În România sunt de două ori mai puțini antreprenori decât în țările din Europa. La noi, antreprenorii locali sunt cei mai dezavantajați

„În România sunt de două ori mai puțini antreprenori decât în țările din Europa. La noi, antreprenorii locali sunt cei mai dezavantajați, pentru că au un regim fiscal mai prost decât toți marii angajatori care nu cresc economia locală“, a spus Valentin.

El a spus, în cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, că antreprenorii nu au cum să crească în aceste condiții. „Noi, practic, de la toți angajatorii din afară nu primim decât taxa pe muncă. Nu primim profit, nu primim nimic. IBM, Oracle, toți marii dezvolatatori vin aici și au cei mai valoroși oameni, și îi plătesc ”de rahat” dacă comparăm cu ce venituri pot genera oamenii ăștia în afară. Nu aduc niciun fel de creștere economică. Noi, ca antreprenori, suntem singurii care putem să creștem economic această țară. Ea nu va putea crește dacă nu va exporta lucruri“, spune Valentin.

Acum, modelul este ”haide să-i asuprim pe ăștia mici și să stăm cu biciul pe ei”. Să nu le dăm niciun fel de zvâc. Să nu le dăm niciun fel de facilitate în primii ani

El a fost dur în privința statului. „Acum, modelul este ”haide să-i asuprim pe ăștia mici și să stăm cu biciul pe ei”. Să nu le dăm niciun fel de zvâc. Să nu le dăm niciun fel de facilitate în primii ani. În Franța nu plătești taxe în primul an. Pe lângă faptul că nu ni se oferă facilități, avem și un regim mai slab decât au marii angajatori în IT. Noi plătim taxe mai mari decât ei, deși suntem mici și aducem creștere economică în România. Avem un regim mai prost decât cei care vin din afara și, practic, ne iau toată forța de muncă“, a încheiat Valentin Radu.

Un interviu spumos cu Valentin Radu, CEO Marketizator :)

Posted by Wall-Street.ro on Tuesday, April 12, 2016