Când vine vorba despre gadgeturile pe care și le doresc, românii demonstrează că au trecut de momentul în care alergau doar după telefoane mobile inteligente (să nu credem, însă, că nu ne mai interesează să avem prin buzunare ultimele flagshipuri ale producătorilor din afară – rata de schimb variază între 6 luni și 2 ani).

robot walle fabrica productie automatizare

Așa că, la nivelul anului trecut, cererea pentru gadget-uri precum brăţările fit, device-uri de media streaming, drone, roboţi sau produse smart-home, s-a majorat cu aproximativ 150%.

Potrivit datelor retailerului Quickmobile, în 2016 cel mai bine vândut gadget în rândul pasionaților de tehnologie a fost Google Chromecast 2, un dispozitiv care permite proiectarea filmelor și emisiunilor din aplicații de video streaming, pe televizor.

Device-ul ocupă și poziția a treia în topul celor mai cumpărate produse tech de către români anul trecut, fiind precedat de smartphone-urile Galaxy J5 2016 Dual Sim, produse de Samsung și Xiaomi Mi 4C.

Totodată, printre gadget-urile noi care au atras atenția românilor au fost dronele – pentru care au fost dispuși să plătească și până la 14.000 de lei -, urmate de smartwatch-uri – de exemplu, un Hermes Apple Watch în ediție limitată a fost vândut pentru suma de aproape 9.000 de lei -, brățări fitness, roboți și produse smart-home.

„În ultimul an am observat o schimbare în ceea ce privește comportamentul iubitorilor de tehnologie. Dacă până acum câțiva ani topul celor mai solicitate produse tech era completat preponderent de smartphone-uri, în prezent lucrurile s-au schimbat. Categoria de produse care a înregistrat cea mai mare evoluție în 2016 a fost cea a gadget-urilor, cererea pentru aceste dispozitive crescând cu 150% în perioada aferentă. Estimăm că acest trend se va menține și pe parcursul anului 2017”, a declarat Tudor Țiboc, general manager Quickmobile.

Din totalul comenzilor de gadget-uri înregistrate de Quickmobile anul trecut, cele mai multe au provenit din Capitală, respectiv Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Baia-Mare.