Acest articol a fost publicat prima oară în rubrica „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro din data de 9 noiembrie 2022. Abonează-te aici.

Să îți fac un intro: acum 6 ani când am creat Frizzante Ride, bicicletele cu prosecco, industria nunților era în plin boom. Se făcea marea schismă a nunților tradiționale de cele shabby chic, cool și cu iz country. Apăreau locațiile alternative, apăreau furnizorii care făceau un catering diferit de felia de salam de Sibiu învârtită în farfurie.

Apăreau cabinetele foto, magicienii la nuntă, floriștii păreau că au trecut prin noi traininguri iar meseria de wedding planner părăsea filmele și era un furnizor pe care chiar îl puteai angaja.

În acest boom, o tradiție veche de când lumea era pusă față în fața cu inovația. Dacă în trecut singurele afaceri care beneficiau de pe urma celor care se luau erau restaurantele, croitorii, fotografii și poate florăriile, acum industria nunților a făcut loc multor jucători.

Ce am găsit eu nou anul acesta?

  • O artistă care îți face tabloul nunții. Practic, apelezi la acest furnizor ca să ai o amintire inedită de la propria nuntă, un tablou făcut de un martor, care stă, ia vibe-ul nunții și pune pe pânză ce vede.
  • Un business prin care iei niște papucei-balerini pentru invitate, atunci când nu mai suportă tocurile și vor să continue să danseze.

Astea ar fi cele complet noi în peisaj, mai sunt și derivatele cabinei foto, acum cu acele platforme de poze 360 de grade. Sau derivatele cofetarilor, care știu să facă și candy bar și torturi vegane. Sau barurile mobile, care îți fac tort de shoturi.

Mă bucur să văd că există inovație într-un domeniu nemuritor, e semn că oamenii sunt atenți la nevoile oamenilor, ba chiar creează lucruri despre care oamenii nici nu știau că au nevoie. Iar o astfel de atitudine e binevenită în orice industrie.

Tu ai găsit vreo inovație care te-a surprins recent, poate una dintr-un domeniu al mailor clasici?

Dacă ai un răspuns de împărtășit, îl aștept la irina@start-up.ro.