Luna trecută, Apple recunoștea că încetinea, intenționat, modelele mai vechi de iPhone. Reprezentanții companiei au motivat decizia spunând că iPhone-urile sunt încetinite pentru evita uzura suplimentară a bateriei. Posesorii de telefoane marca Apple au dat în judecată compania, iar acum există și un răspuns oficial din partea CEO-ului Tim Cook.

Potrivit The Verge, Tim Cook a anunțat că următorul update pentru iOS 11 le va permite utilizatorii să dezactiveze funcția care încetinește smartphone-urile pentru a nu suprasolicita acumulatorul. Într-un interviu acordat ABC News, Cook susține că actualizarea ar urma să ajungă la dezvoltatori luna viitoare, urmând să fie disponibilă tuturor ceva mai târziu.

”Le vom permite oamenilor să vadă starea bateriei, pentru ca totul să fie foarte transparent. Așa ceva nu s-a mai făcut până acum”, a declarat Cook.

Mai mult, după acest update, cei care nu vor dori să închidă opțiunea, vor primi notificări, pentru a ști când le sunt încetinite telefoanele pentru a se preveni închiderile subite. ”Dacă nu vrei asta, poți să închizi funcția”, a spus Cook, menționând, totuși, că nu recomandă asta.

E posibil ca update-ul care va reda viteza iPhone-urilor vechi să ajungă la toți utilizatorii în luna martie.