Ascultă în video-ul de mai sus discuția noastră cu Dan Vasiliu, realizatorul emisiunii Espresso de la Radio România Cultural. Suntem în fiecare joi de la 08.15.

Subiectele de astăzi pe scurt:

Programul care ascultă telefonul

Programul, denumit Skygofree, include o funcție nemaiîntâlnită, aceea de înregistrare audio pe baza geolocației victimelor, prin intermediul dispozitivelor infectate. Spyware-ul se răspândește prin pagini web ce imită activitatea operatorilor de rețele mobile.

Skygofree este un program spyware sofisticat, pe mai multe niveluri, care le oferă atacatorilor control total de la distanță asupra unui dispozitiv infectat. Acesta a trecut printr-un proces continuu de dezvoltare de când a fost creată prima versiune, la sfârșitul anului 2014,iar acum include funcția de ”a trage cu urechea” la conversațiile din jur și la zgomot atunci când un dispozitiv infectat ajunge într-un anumit loc - o caracteristică nemaiîntâlnită anterior. Alte funcții avansate și noi sunt folosirea serviciilor de accesibilitate pentru a fura mesaje de pe WhatsApp și abilitatea de a conecta un dispozitiv infectat la rețele Wi-Fi controlate de atacatori. Detalii găsești aici.

Incubator de afaceri la Ilfov

Un nou incubator care oferă finanțări pentru startup-uri și-a făcut loc pe piața locală. De data aceasta, incubatorul este dezvoltat de Consiliul Județean Ilfov.

Incubatorul de afaceri va opera sub denumirea Ilfov Business Hub, va avea sediul în orașul Otopeni, iar primele puncte de lucru vor fi în Măgurele și în Municipiul București. Detalii aici.

Incubator de afaceri pentru adolescenți

Made by Teens e un program săptămânal, organizat în fiecare duminică la ora 10, iar fiecare sesiune va avea loc la sediul companiilor partenere, pentru ca adolescenții să se obișnuiască să lucreze în aceste medii de lucru și să primească și sfaturi de la antreprenori.

Fiecare sesiune include, pe lângă modulul principal al săptămânii, pastile inspiraționale de 10-15 minute, oferite de partenerii programului. Toate detaliile le găsești în acest articol.